Jouko the Street Barber leikkaa ilmaiseksi kodittomien hiuksia puistossa: "Otan kamat reppuun ja menen leikkaamaan"

Helsingissä halukkaat saivat ilmaisen kesätukan 1:36

Jouko the Street Barber -nimellä toimiva Jouko Näivä toteutti unelmansa ja ryhtyi parturikampaajaksi. Nyt mies haluaa tehdä hyvää leikkaamalla veloituksetta kodittomien ja vähävaraisten hiuksia. Seuraava leikkaussessio on ensi viikonloppuna. 

Ensimmäinen jalkautuminen tapahtui maanantaina, kun Näivä siirtyi parturivälineineen Helsingin Kalliossa sijaitsevaan Karhupuistoon muutamaksi tunniksi.

Vastaanotto oli Karhupuistossa miehen mukaan myönteistä.

– Ihmiset jäivät katsomaan ja monet kiittelivät, että olemme hyvällä asialla, parturikampaajaksi opiskellut mies selvittää.

Edes pieni tuuli ei estänyt leikkaamista, vaikka mies myöntääkin ulko-olosuhteiden tekevän hommasta haastavaa.

– Sää tuo oman haasteensa, mutta minä tykkään haasteista, Jouko the Street Barber naurahtaa.

Idea puistoparturointiin lähti liikkeelle sosiaaliseen mediaan julkaistusta videosta.

– Katson netistä paljon hiustenleikkausvideoita, koska haluan oppia mahdollisimman nopeasti hyväksi parturiksi. Törmäsin siellä pätkään, jossa jenkkiläinen jäbä käy kerran kuussa leikkaamassa kodittomien hiuksia kadulla, tällä hetkellä parturikampaajaharjoittelijana ystävänsä yrityksessä työskentelevä Näivä selittää.

Kamat reppuun ja leikkaamaan

Jatkossa mies haluaa ottaa puistoparturoinnit tavaksi. Suunnitelmissa on suunnata säännöllisesti kerran viikossa eri paikkoihin leikkaamaan hiuksia ihmisiltä, joilla ei muuten olisi siihen varaa.

– Jos pystyn sillä jakamaan jotain hyvää, niin haluan jakaa sitä kaikille. Intohimoni on päästä auttamaan ihmisiä, joilla ei olisi muuten varaa hiustenleikkuuseen, hän selvittää.

Tulevaisuudessa miehen toiveena olisi leikata kodittomien hiuksia myös muualla kuin Helsingissä.

– Otan kamat reppuun ja menen leikkaamaan. Teen tätä sydämelläni ja kaikki muu on vain plussaa, Näivä vakuuttaa.

Seuraavan kerran Jouko the Street Barber pakkaa reppunsa ja pystyttää pihaparturin Karhupuistoon lauantaina. Mies on varautunut parturoimaan ihmisten hiuksia aamupäivästä iltamyöhään. Mukaan on tulossa myös muutamia apukäsiä.

– Haluan jakaa positiivista energiaa. Jos jakaa hyvää ja sitä kautta voi auttaa, saa sen aina takaisin, Näivä korostaa.

Lue myös:

    Uusimmat