Jouko Jokinen tarkentaa kommenttejaan Helsingin Sanomista ja Iltalehdestä – "Ei ollut minun tarkoitus, että julki menee"

Matti Kuusela sepitteistään: Haluan, että lukija miettii, mitä hän lukee 2:32
Katso myös: Toimittaja Matti Kuusela kertoo, miksi sepitti sisältöä juttuihinsa.

Jokinen moittii Iltalehteä asenteellisuudesta Yleä kohtaan.

Yleisradion uutis- ja ajankohtaistoiminnan vastaava päätoimittaja Jouko Jokinen sanoo STT:lle, että hänen kritiikkiään Helsingin Sanomien ja Iltalehden journalismille ei ollut tarkoitettu julkaistavaksi.

Jokinen kertoi, että Iltalehti oli pyytänyt häneltä haastattelua sähköpostilla edellisenä iltana ennen keskiviikkoaamun kokousta hallintoneuvoston työvaliokunnan kanssa.

– Vastasin siihen, että en nyt anna, koska työvaliokunta on aamulla ja yhtiö tiedottaa asiasta. Ja edelleen toimittajat kysyivät, että millä perusteella. Ja sitten minä kirjoitin siihen perusteeksi, että tällä hetkellä luottamus Iltalehden ja Hesarin uutisointiin on varsin matalalla.

– Ja sitten he minulta kysymättä tämän kommenttini julkaisivat. Ja tietenkään ei ollut minun tarkoitus, että se julki menee, Jokinen harmitteli.

Jokinen on ennen siirtymistään Satakunnan Kansan ja myöhemmin Aamulehden päätoimittajaksi ja sieltä Ylelle tehnyt pitkän uran Helsingin Sanomissa, muun muassa uutispäällikkönä ja toimituspäällikkönä.

– Minä arvostan periaatteessa Hesarin ja Iltalehden journalismia todella korkealle. Hesari sinänsä on Suomen hienoin laatumedia. Parikymmentä vuotta siellä työtä tehneenä ja Hesarin toimittajakoulun käyneenä arvostan kovasti Hesaria. Iltalehtikin omalla räväkällä tavallaan tekee hyvää työtä ja varsinkin politiikan uutisoinnissa aivan mainiota työtä, Jokinen sanoi.

Iltalehdellä on kuitenkin Jokisen mielestä vino ja asenteellinen suhtautuminen Yleisradioon, joka tulee läpi niin uutisissa kuin kolumneissa ja pääkirjoituksissa.

– On vaikea saada sellaista objektiivista ja oikeudenmukaista käsittelyä. Kriittinen saa olla, mutta journalismin pitäisi olla myös oikeudenmukaista.

Helsingin Sanomissa Jokinen katsoo, että hänen kommenttinsa Aamulehden ex-toimittaja Matti Kuuselan toiminnasta on otettu lausuntoina Ylen journalismista.

– Minä en ole kertaakaan puhunut Ylen journalismista. Minä olen puhunut Kuuselan journalismista ja hänen Aamulehden jutuistaan. Ja kuitenkin Hesarissa on annettu ymmärtää, että se mitä sanon Kuuselasta koskee Ylen journalismia. Tämän asian auki kirjoittamista ei Hesarissa kyllä ole tapahtunut. Kyllähän tämä minua harmittaa.

Lue myös:

    Uusimmat