Yle: Jokinen myöntää virheen Kuusela-tapauksen kommentoinnissa

Ylen uutis- ja ajankohtaistoiminnan vastaava päätoimittaja Jouko Jokinen myöntää Yle Uutisille, että Kuusela-kommentoinnissa oli virhe. 

Aamulehti kertoi perjantaina poistaneensa verkosta 551 sen pitkäaikaisen toimittajan Matti Kuuselan kirjoittamaa juttua sen jälkeen, kun Kuusela kertoi tuoreessa elämäkerrassaan sepittäneensä juttuihinsa osioita. Aamulehdessä on paljastusten seurauksena käynnissä sisäinen selvitys. Kuusela kertoi perjantaina STT:lle olevansa ällikällä lyöty päätöksestä poistaa hänen juttunsa verkosta. Hänen mukaansa juttujen fiktiiviset osiot ovat selvästi tunnistettavissa.

Ylen uutis- ja ajankohtaistoiminnan vastaava päätoimittaja Jouko Jokinen puolusti lauantaina julkaistussa Helsingin Sanomien jutussa entistä toimittajaansa. Jokinen on Aamulehden entinen päätoimittaja ja Matti Kuuselan entinen esihenkilö.

Jokinen kuvaili Kuuselaa featurekirjoittajaksi, jonka teksti on hyvin lähellä kaunokirjallista tekstiä. Hän sanoi Helsingin Sanomille, että sepitekin voi toimia journalismissa. Jokinen on saanut paljon kritiikkiä kommenteistaan.

Nyt Jokinen sanoo Yle Uutisille, että häntä harmittaa, miten tapauksen ympärillä käyty keskustelu on häirinnyt työntekoa viime päivinä Ylessä. Hän kertoo, että keskiviikkona tapausta käydään läpi myös Yle Uutisten sisällä henkilökunnan kanssa.

Jokinen väittää HS:n jutussa, että Kuuselan Uzbekistan-jutun lukijat olisivat tienneet jutussa olevan fiktiivisiä elementtejä. Jokinen sanoi HS:lle, että kaikille oli selvää tekstin olevan fiktiota. Viime päivien keskusteluissa on käynyt ilmi, että läheskään kaikki eivät ole tienneet jutuissa olleen fiktiota.

Yle Uutisille Jokinen sanoo, että hän kuvaili Helsingin Sanomille vuosien takaista lukukokemustaan ulkomuistista. Hän myöntää nyt, että kommentti oli virhe. 

Lue myös:

    Uusimmat