Joukkoraiskauksen uhri vankilaan

Nainen tuomittiin siitä, että hän oli samassa autossa kaksistaan miehen kanssa, joka ei ollut hänen lähisukulaisensa. Tuomiota kovennettiin sen jälkeen, kun nainen puhui lehdistölle.

Saudiarabialaisen tuomioistuimen päätös tuomita joukkoraiskauksen uhriksi joutunut nainen puoleksi vuodeksi vankeuteen ja 200 ruoskaniskuun on herättänyt maailmanlaajuista huomiota. Kansainvälisten naisjärjestöjen mukaan tapaus osoittaa jälleen kerran, että naisilla ei ole mitään oikeuksia Saudi-Arabiassa.

Seitsemän miestä sieppasi 19-vuotiaan naisen ja hänen miesseuralaisensa. Seitsikko raiskasi naisen. Tapauksen oikeuskäsittelyssä nainen sai alunperin kolmen kuukauden tuomion ja 90 ruoskaniskua. Miehet tuomittiin 2-9 vuoden vankeusrangaistuksiin.

Naisen tuomio tuli siitä, että hän oli ollut samassa autossa miehen kanssa, joka ei ollut hänen lähisukulaisensa. Tuomiota kovennettiin sen jälkeen, kun nainen oli puhunut tapauksesta lehdistölle.

Saudi-Arabiassa noudatetaan äärimmäisen tiukkaa wahhabilaista islamin tulkintaa. Sen mukaan naiset eivät saa julkisesti olla missään tekemisissä muiden miesten kuin lähisukulaistensa kanssa. Naisten on myös ulkona liikkuessaan oltava kokonaan verhottuina.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat