Jose Mourinhon mukaan Jürgen Klopp tarvitsee voiton Mestarien liigasta – "Hävitä kolme finaalia, huh, sen täytyy olla todella raskasta"

Portugalilainen jalkapallovalmentaja Jose Mourinho kertoi SkySportsille, että kolmas Mestarien liigan loppuottelutappio tulisi olemaan kova paikka Liverpool-luotsille Jürgen Kloppille.

Mestarien liigan finaali Liverpool–Tottenham kello 21.15 MTV3 ja C More

Mourinho on itse voittanut päävalmentajana Euroopan himotuimman seurajoukkuepystin kahdesti: FC Porton kanssa 2004 sekä Inter Milanin peräsimessä 2010. Tappiota mies ei ole koskaan joutunut kilpailun loppuotteluissa kokemaan.

– Päävalmentajan täytyy ymmärtää, mitä Mestarien liigan loppuottelussa pelaaminen merkitsee. Siinä on aina myös se negatiivinen puoli, joka tarkoittaa, että toinen joukkue ja valmentaja häviää.

Liverpoolin päävalmentaja Jürgen Klopp on kokenut Mestarien liigan finaalitappion puolestaan kahdesti. Ensimmäisen kerran vuonna 2013, kun miehen silloin valmentama Borussia Dortmund hävisi loppuottelussa toiselle saksalaisjoukkueelle Bayern Munchenille.

Toinen kerta tuli vuosi takaperin Real Madridia vastaan. Nyt Kloppin Liverpool saa uuden mahdollisuuden Mestarien liigan voittoon, kun joukkue pelaa toista vuotta putkeen kilpailun loppuottelussa.

– Jos Jürgen voittaa, se olisi hänelle uskomaton saavutus. Jos hän ei voita, niin tiedäthän. Hävitä kolme Mestarien Liigan finaalia. Huh, sen täytyy olla todella, todella raskasta, Mourinho sanoo

– Mutta hän on todella positiivinen kaveri. Olen varma, että hän ajattelee vain voittamista, portugalilainen lisää.

Liverpool saa loppuottelussa vastaansa toisen brittiseuran Tottenhamin, joka hamuaa seurahistoriansa ensimmäistä Mestarien liigan titteliä. Joukkuetta on viimeiset viisi vuotta valmentanut Mauricio Pochettino, joka ei kuitenkaan ole vielä onnistunut Tottenhamia johdattamaan pokaalien makuun.

– Spurs ei ole voittanut mestaruuksia, joten ensimmäinen Mestarien liigan voitto olisi fantastinen teko, sillä se on pokaaleista kaikista suurin, Mourinho kertoo.

– Finaalit eivät ole pelaamista, vaan voittamista varten, hän painottaa.

Lue myös:

    Uusimmat