Jos Tapparan lentely hämmästytti, niin mites tämä? Tshekillä erikoinen kuvio MM-kisoissa

Tshekin MM-huumassa lähestytään ennätyslukemia – "Miksi kisat pelataan joka vuosi, tässä vastaus" 2:31
Tshekin MM-huumassa lähestytään ennätyslukemia – "Miksi kisat pelataan joka vuosi, tässä vastaus"

Jääkiekon MM-kisoissa Tshekki tavoittelee viimeisellä viikolla himottua kotikultamitalia. Turnauksen aikana Tshekin joukkue on ollut sangen erikoisen kuvion keskellä.

Turnauksen isäntämaa pelaa kaikki MM-ottelunsa maan pääkaupungissa Prahassa ja sen O2 Areenalla. Tshekin joukkue on ollut koko turnauksen ajan aivan kisahuuman ytimessä. 

Siis ihan kirjaimellisesti ytimessä.

Tshekin joukkue kun majoittuu aivan hallin vieressä olevassa hotellissa, mistä on vain kymmenien metrien kävelymatka areenalle. Hotellin pääovilta ei tarvitse kävellä kuin kymmeniä sekunteja ja löytää itsensä pelaajien ja toimijoiden sisäänkäynnin luota.

Kuvio ei ole kuitenkaan aivan näin yksinkertainen.

Kuten TV-lähetyksissä näkyy, MM-kisajoukkueet saapuvat otteluihin busseilla ja itse saapuminen ikuistetaan kameroille. Tätä varten Tshekin joukkue vetää noin 50 metrin matkan bussilla.

Kyllä, 50 metriä.

Joukkueen bussi lähtee liikkeelle hotellin takaa, minkä jälkeen se ajaa lähellä olevasta liuskasta alas. Ja tadaa, perillä.

– IIHF on määrittänyt tuohon liittyviä sääntöjä. Bussin kyytiin pitää laittaa muutamia pelaajia, koska kamera on odottamassa joukkueen saapumista. Uskoisin, että kaikki haluaisivat kävellä, mutta noin pitää vain toimia, SM-liigasta tuttu Tshekin maalivahti Lukas Dostal sanoo erikoisesta kuviosta MTV Urheilulle.

Suomessa Tapparan lentomatkustaminen nousi tapetille SM-liigan välierien yhteydessä, kun kirvesrinnat veivasivat noin 300 kilometrin matkan Tampereelta Kuopioon lentokoneen kyydissä.

50 metrin bussimatkustelu kuulostaa tämän rinnalla vähintään yhtä erikoiselta.

– Olemme heittäneet vitsiä tuosta. Mutta otamme sen sellaisena, mitä se on. Ei tuosta kannata murehtia, Dostal hymähtää.

Areenan lähellä sijaitsevaan hotelliin kantautuu myös melkoista meteliä lähellä sijaitsevalta fanialueelta ja hotellin alakerrassa olevilta tapahtumateltoilta.

– Jotkut joukkueen jäsenet ovat puhuneet tuosta, kun heidän huoneensa ovat olleet suoraan telttoja päin. Sieltä on kantautunut jumputusta korviin. Noh, turnaus on faneja varten ja meidän pitää vain sopeutua kaikkeen, Tshekin maalivahti Dostal kuittaa.  

Tshekki kohtaa torstain puolivälieräottelussa Yhdysvallat. Kyseinen taisto alkaa samalla hetkellä kuin Leijonien ja Ruotsin peli, eli Suomen aikaan kello 21.20.

Lue myös:

    Uusimmat