Jos saat sähköpostin siansaksaksi, kyse lienee hevosista – taustalla huolestuttava lomailmiö

Jos saat kaukaiselta työtoveriltasi viestin, jossa lukee "þþnjifai='.,,lmbmbnbbhgycdrgzw/'pfæ ndaiFVxhðut7r7r7djsmfdsm", kyse on luultavasti hevosen lähettämästä lomavastauksesta. Hauska hevosprojekti alleviivaa huolestuttavaa lomailmiötä.

Kykenitkö lomalla irrottautumaan aidosti työstäsi? Islannissa on keksitty kikka häiritsevien työsähköpostien suitsimiseen. El País -lehden mukaan hallituksen matkailuprojekti hyödyntää hevosia ja niiden kirjoittamia sähköpostiviestejä.

41 prosenttia ihmisistä tarkistaa työsähköpostia lomallakin

Koronarajoitusten poistuttua moni on palannut innoissaan matkailun pariin, mutta työpuhelin sähköposteineen seuraa helposti perässä. Visit Iceland -matkailuelimen selvityksen mukaan 41 prosenttia ihmisistä tarkistaa lomallakin työsähköpostiaan 1–4 kertaa päivässä.

59 prosenttia kyselyyn vastanneista tunsi, että pomot, kollegat tai asiakkaat odottavat vastauksia lomallakin.

Islannin matkailuelimen edustaja Sigríður Dögg kertookin, että maa halusi tarjota ratkaisua työviestein pakenemiseen.

Hevoset vastaavat sähköposteihin höpöhöpöä

Ratkaisun tarjoavat islanninhevoset, joille tarjottiin suurta, kavioille sopivaa näppäimistöä. Näppäimistöllä kävellen hevoset kirjoittavat lomavastaukseksi viestin, joka luonnollisesti on pelkkää hölynpölyä. Tekstissä voidaan todeta esimerkiksi "þnjifai/'/.p,oii9unnbhvggyvgjhbjm,kfæ,.iklp–jpomohu o/'k;,i,mumnf".

Viestissä on myös niin sanotusti asiallinen osio, jossa kerrottaan, koska henkilö palaa lomalta.

Viestejä kirjoittaa kolme eri hevosta. Projektin oman nettisivun mukaan hevonen nimeltä Litla Stjarna Frá Hvítarholti kirjoittaa nopeasti, mutta saattaa pysähtyä nokosille kesken toiminnan. Hrímnir Frá Hvammi on paitsi kiiltäväturkkinen myös tehokas ja jämäkkä. Hekla Frá Porkellshóli puolestaan on "koulutettu työelämästä tuttuihin avainsanoihin".

Hevosprojektin johtaja Jelena Ohmin mukaan hevosilta kirjoittaminen onnistui luonnostaan samalla kun ne juoksentelivat niityllä. Katso video hevosista jutun alusta!

Litla Stjarna frá Hvítarholti saattaa kirjoittaa viestiinsä esimerkiksi "Öööö WE4KJUI ytswbx5sefj68l hl7r.uwe aerhht". Matkailusivustollaan Islanti luonnollisesti mainostaa "asioita, joita voit tehdä sillä aikaa, kun hevonen vastailee sähköposteihisi".

Moni arvottaa itseään tuottavuuden perusteella

El País-lehden haastatteleman psykologi Beatriz Carreron mukaan moni arvottaa itseään tuottavuutensa perusteella.

– Oletamme, että olemalla paikalla millä keinolla hyvänsä olemme vastuuntuntoisempia ja arvokkaampia yhtiölle. Jos asia on kiireinen, [viivyttelyn] seuraukset eivät yleensä ole vakavat. Mutta jos tästä [jatkuvasta läsnäolosta] tulee tapa, huomaamme, että pian olemmekin aina valppaana.

Töistä irrottautuminen aidosti on hyvin tärkeää.

– Kukaan ihminen yksinään ei ole elintärkeä [yritykselle], Carrero muistuttaa.

Katso myös: Näin monta taukoa työpäivän aikana täytyisi pitää – toteutuuko sinulla?

Näin monta taukoa työpäivän aikana täytyisi pitää! 3:57

Lähteet: KameraOne, English.elpais.com, QZVisiticeland.com

Lue myös:

    Uusimmat