Mainos

Jos omistat mökin, huomioi vakuutuksessa nämä!

Kun mökillä on viimeksi käyty syksyllä, keväällä vastassa voi olla monenlaisia yllätyksiä.

– Pahimmillaan mökillä on voinut sattua mitä vaan. Harvoin mökit esimerkiksi palavat itsestään, mutta vaikkapa sähkölaitevika voi aiheuttaa senkin, sanoo Tapiolan rakennusvahinkopalvelun korvauspäällikkö Jussi Korpelainen.

Keväällä mökille palatessa yllätyksen on voinut aiheuttaa vaikkapa myrsky tai jäät, jotka ovat vieneet laiturin mennessään.

– Voi olla, että mökillä on käynyt kutsumattomia vieraita, ikkuna on rikki tai sitten on jäätymisvahinkoja, jotka voivat olla suuretkin, jos varustelutaso on korkea ja vesi on ollut koko talven päällä, Korpelainen kuvailee.

Korvauksia saa lähtökohtaisesti vakuutuksen mukaan.

– Suppeimmat vakuutukset korvaavat ainoastaan myrskyvahingot ja palovahinkoja. Jos mökkiin on murtauduttu, yleensä se kotivakuutus, joka kesäasuntoon on otettu, korvaa murtovahingot.

Jyrsijät ja tulvat poikkeus

Metsän asukitkin voivat majoittua mökkiin tai sen osiin.

– Eläimet ovat yleensä jyrsijöitä tai tuhoeläimiä, tyypillisimmillään hiiriä. Mökissä voi pesiä myös näätä, lumikko tai vaikkapa lepakko. Vahinko aiheutuu siitä, että kun eläin tekee jonnekin ylä- tai välipohjaan pesänsä, se aiheuttaa itsessään vahinkoa. Eläimen jätökset voivat aiheuttaa sen, että vahinko tulee sisätilaan asti katon läpi.

Tapiolan kotivakuutus ei tällaisten eläimien aiheuttamia vahinkoja korvaa.

– Muiden villieläinten kohdalla ratkaisevaa on vakuutusturvan laajuus. Suppeampi korvaa sen, mitä aiheutuu sisätiloille, laajemmat myös rakenteille aiheutuneet vahingot.

Myöskään tulvaveden aiheuttamille vahingoille ei saa vakuutuksesta korvauksia.

– Tästä on kuitenkin yksi merkittävä poikkeus. Jos veden nousu aiheutuu myrskystä, kuten merellä voi olla, se on korvattava vahinko. Jos lumen sulamisen takia joet tai järvet tulvivat, sellaisen aiheuttamia vahinkoja vakuutus ei korvaa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.