Jos haluat voittaa, hanki Karhunen – Tappara-vahdilta uskomaton temppu

Kolmea edellistä jääkiekon Suomen mestaruutta juhlinutta joukkuetta yhdistää yksi nimi: maalivahti Tomi Karhunen.

Oulussa syntynyt Tomi Karhunen teki harvinaisen tempun, kun hän voitti tiistai-iltana kolmannen jääkiekon Suomen mestaruuden putkeen. Kaksi edellistä tulivat Kärpissä ja tuorein Tapparassa.

Tämä on kuitenkin ensimmäinen kerta, kun Karhunen oli koko pudotuspelien ajan joukkueensa selkeä ykkösvahti. Hän oli kahtena edellisenä vuonna murskaamassa Tapparan mestaruushaaveet, mutta johdatti upeilla otteillaan tamperelaisjoukkueen nyt vihdoin päätyyn asti.

Se veti miehen herkäksi.

- Tämä oli niin ansaittu, vilpittömästi! Nämä jätkät ovat seisseet kolme kertaa hopeat kaulassa, ennen kaikkea heille tämän soi isosti. Se on päällimmäisenä mielessä, Karhunen tunnelmoi juhlien alettua.

Tarvitaanko Karhunen, jos haluaa voittaa Suomen mestaruuden?

- Jätetään se muiden harkittavaksi, en ota siihen kantaa, mies sanoi vaatimattomasti.

"Ei kai vaan"

Sydämet kylmenivät hetkeksi Hakametsässä, kun joukkue juhli jo mestaruutta, mutta HIFK:n Teemu Ramstedt iski viime hetkillä kiekon maaliin. Tilannetta tarkistettiin videolta, ja Tapparan pelaajien katseet kääntyivät tuomariin päin.

- Minä kyllä tiesin. Kuulin summerin, kun kiekko oli vielä maalin takana. Mutta tuli olo, että ei kai vaan. Ei voi aina tietää, soiko summeri ajallaan.

Tapparan tähtipelaaja pudotuspeleissä oli 18-vuotias Patrik Laine, joka iski playoff-otteluissa hämmentävät tehot 10+5 ja voitti pudotuspelien tärkeimmän pelaajan tittelin.

- On kyllä aika spesiaali poika. Muistelen, kun olin itse 18-vuotias, niin en ollut ihan samalla tasolla pelaajana.

Tapparan finaalikirous murtui vihdoin, ja sitä on tarkoitus juhlistaa asiaan kuuluvin menoin.

- Kyllä me railakkaasti juhlitaan, nämä ovat ainutlaatuisia tilaisuuksia. Kukaan pelaaja ei voi tietää, pääseekö tällaiseen tilanteeseen uudestaan, Karhunen muistutti.

Lue myös:

    Uusimmat