Liigafinaaleiden sankarihahmo teki paljastuksen ratkaisumaalista – "En tiedä, olisiko sitä fiilistä saanut tulla"

HPK:n Markus Nenonen nousi ratkaisijaksi:"Nyt se kävi toteen" 2:34
Pääkuvan videolla Markus Nenosen koko haastattelu!

Hämeenlinnan Pallokerholle 2-1-voittomaalin Kärppiä vastaan laukonut Markus Nenonen selosti pienenä seiskapelejä pihapeleissä. Nyt hän ratkasi Suomen mestaruuden. 

Ottelu eteni aina jatkoerään asti, jossa HPK pääsi pelaamaan neljä minuuttia ylivoimalla, kun Kärppien Aleksi Heponiemi sai 2+2 -minuutin jäähyn korkeasta mailasta. 

Moni ajattelikin, että HPK:n on pakko onnistuttava ylivoimallaan – muuten se ei ansaitse mestaruutta. Siinä se myös onnistui.

Ajassa 75.24 HPK:n Markus Nenonen laukoi kiekon ohi Kärppien maalivahdin Veini Vehviläisen.

– Itsellä ainakin tuli – en tiedä olisiko sitä fiilistä saanut tulla. Mutta sellainen, että nyt jos koskaan on meidän paikka kyllä. Jämäkkä ylivoima, kyllä se sieltä tulee. Ja onneksi tuli. Lusse löysi keskeltä – kiekko maalia kohti. Se on siellä, Nenonen kertasi MTV Urheilulle.

Nenonen oli hukannut finaalisarjan aikana selviä maalipaikkoja, mutta osui nyt kauden tärkeimmällä hetkellä. 

– Ensimmäistä kertaa kun on mennyt pienenä pihakentälle pelaamaan kiekolla tai tennispallolla, niin sitä aina itsekseen selostelee näitä seiskapelejä. Se, että itse ratkoo… nyt se kävi toteen. Aika sanoinkuvailematon fiilis, Nenonen kuvaili ja jatkoi:

– Kylmiä väreitä.

HPK:n mestaruuden salaisuus on laadukas arkityö. HPK:ssa on vallinnut pukukopin sisällä oikeanlainen arvomaailma ja Hämeenlinnassa joukkue tuli joka tilanteessa ensin ennen yksilöitä. 

– Vaikka kapteenisto on nuori, niin millaista esimerkkiä he näyttävät. Arki, miten olet urheilija, miten painat hommia. Ne ovat etunenässä siellä näyttämässä, että miten se homma hoidetaan. Siinä on helppo ottaa mallia ja tehdä samalla tavalla, Nenonen kertoi. 

Hämeenlinnan torilla oli juhlaa jo seitsemännen finaaliottelun aikana. Torille oli pystytetty jättinäyttö, josta hämeenlinnalaiset pystyivät seuraamaan finaalia. 

Nenosella olikin toive hämeenlinnalaisille juhlimistyylistä.

– Toivottavasti tulee koko kaupungin juhlat! En tiedä montako päivää – yritän pysyä porukan mukana viimeisimpään asti!

Katso pääkuvan videolta Markus Nenosen koko haastattelu!

Lue myös:

    Uusimmat