SM-liigan mestaruusmaalissa tuomarivirhe? Tappara-sankari Joona Luodolta kylmänviileä toteamus: "Eihän se silloin ole"

Korkea maila? – C Moren studio analysoi Tapparan voittomaalia 1:35
Korkea maila? – C Moren studio analysoi Tapparan voittomaalia

Jääkiekon SM-liigan mestaruus ratkesi torstaina, kun Tappara kaatoi viidennessä finaaliottelussa TPS:n 1–0. Ottelun ainoa maali syntyi heti kamppailun ensimmäisellä minuutilla. Joona Luodon osumasta heräsi porua. Luodon maila kun nousi TPS-pakin Aleksi Anttalaisen naaman alueelle. Luoto kuittasi tilanteen kylmänviileällä tavalla.

Itse tilanteessa Luoto tempaisi härkämäisen nousun, mikä päättyi kotiyleisön raivokkaaseen juhlintaan. Luoto riisti kiekon TPS-puolustajalta Aleksi Anttalaiselta. Sen jälkeen hän täräytti päättäväisesti kiekon takanurkkaan.

– Heidän pakkinsa ei ehkä nähnyt, että tulin sieltä takaa. Siitä riisto ja kiekko maaliin. Ei siinä sen kummempaa, Luoto kertasi osuman vaiheita MTV Urheilulle.

Osumasta heräsi porua, sillä karvauksen yhteydessä Luodon maila nousi Anttalaisen naaman alueelle. Tästä syystä ratkaisuosuman ylle nousi kysymysmerkkejä.

Video Luodon maalista C Moren studioanalyysien kera jutun yläreunasta.

Niihin Luoto latasi ytimekkään vastauksen.

– Eihän siitä mitään jäähyä tullut, niin eihän se silloin korkea maila ole. Ei ainakaan musta ollut, Luoto huikkasi.

Luoto oli lopulta juhlittu sankari, kun Tappara voitti ratkaisevan viidennen finaaliottelun 1–0.

– Kaikki ovat juhlittuja tahoja. Itselleni nyt sattui tulemaan tämä (ratkaisumaali). Sen olisi voinut tehdä kuka vain. Mestaruus tälle joukkueelle ja tälle yleisölle tuntuu todella hyvältä, Luoto fiilisteli.

Tappara oli lopulta suvereeni kevään pudotuspeleissä. Kirvesrinnat ottivat kolme 4–1-sarjavoittoa.

– Hyvä joukkuehenki, hyvä valmennus ja kaikki puhaltavat yhteen hiileen. Eihän tässä voi olla kuin tyytyväinen. Emme antaneet oikein kellekään mitään palaa näissä pudotuspeleissä, Luoto mietti.

Kevät huipentui Tapparan suvereeniin näytökseen. Torstain finaalin isäntäjoukkue suorastaan jyräsi TPS:n ylitse viidennen finaalin alkuhetkillä.

– Tulimme hyvin porteista sisään, tehtiin maalin ja sitten ei jätetty oikein mitään palaa. Kyllähän kaveri taisteli ja tämä sarja voisi olla ihan toisen näköinen. Saimme ehkä pari vähän onnenkantamoista matkan aikana ja yhtäkkiä oltiin 3–0-johdossa. Kai ne pomputkin pitää ansaita.

– Varsinkin tämä viimeinen peli oli ihan meidän dominointiamme, Luoto näki.

Luoto teki syksyllä kovan päätöksen, kun hän jätti Pohjois-Amerikan ja palasi takaisin kotiin Tapparaan.

– Tämän takia tulinkin tänne, että voin voittaa jotain. Yritin itse samalla onnistua siinä. Nyt ne molemmat täyttyivät. Tästä on hyvä jatkaa, Luoto huikkasi.

Lue myös:

    Uusimmat