Kärppien superlupauksen jäähyssä farssin aineksia – Lasse Kukkonen osoitti äärimmäistä urheiluhenkeä

Oulun Kärppien kausi päättyi pettymykseen, kun Hämeenlinnan Pallokerho voitti seitsemännen finaaliottelun 2-1-lukemin. Kärppien kokenut puolustaja Lasse Kukkonen ei selitellyt tappion jälkeen. 

HPK pääsi jatkoerässä ylivoimalle, kun ottelun toinen päätuomari tuomitsi Kärppien Aleksi Heponiemelle 2+2 -minuutin jäähyn korkeasta mailasta. 

Ottelun jälkeen kuitenkin tuli ilmi, ettei Heponiemen maila osunutkaan HPK:n puolustajan Niklas Frimanin kasvoille. Frimanin kasvoihin osui HPK:n hyökkääjän Niclas Luceniuksen maila.

– Se on vihelletty ja meillä itsellämme oli ylivoimaa jossain vaiheessa. Sitä on turha spekuloida, Kärppien puolustaja Lasse Kukkonen kommentoi ottelun jälkeen.

Kukkonen jakoikin tunnustusta HPK:lle.

– Pelasi tosi hyvää yhteistyön lätkää. Pelasivat tosi hyvin, sieltä nousi yksilöitä ja käyttivät tässä sarjassa heidän omat paikkansa tuon verran paremmin.

Kärppien runkosarja oli loistava ja oululaisjoukkue rallattelikin runkosarjan voittoon helposti. 

Sama vire ei kuitenkaan säilynyt pudotuspeleihin asti. Tampereen Ilves sai oululaiset vaikeuksiin ensimmäisellä pudotuspelikierroksella ja Helsingin IFK oli lähellä finaalipaikkaa välierissä. 

Finaalisarjassakin Kärpät haki pelaamistaan, mutta pystyi kuitenkin nostamaan tasoaan sarjan edetessä.

– Pudotuspelit kun alkaa, vanha nollaantuu niin meillä kuin muillakin joukkueilla. Siinä mielessä tilanne on rehellinen kaikille ja kaikki tietävät, mikä on pelin henki. Siitä eteenpäin vanhoilla näytöillä ei ole mitään merkitystä, Kukkonen kertoi ja jatkoi:

– Olen tosi ylpeä meidän joukkueestamme, paljon olemme paiskineet hommia. Välillä urheilu on tällaista. Pettymykset kuuluvat tähän hommaan.

Vaikka tappio oli karvas, muistutti Kukkonen, ettei peli ikinä valehtele.

– Kaikki pitää ansaita – lopputulos ei valehtele, eikä urheilu valehtele.

– Kovat jätkät ottavat opikseen ja tulevat vahvempana takaisin, Kukkonen päätti.

 

Lue myös:

    Uusimmat