Jorma Uotiselta pyydetään sisustusvinkkejä

Taiteilija Jorma Uotinen on kuuluisa selkeästä maustaan. Myös sisustustyyli on pysynyt samannäköisenä läpi elämän, jota edes yhteinen koti Helena Lindgrenin kanssa ei muuttanut.

– Kotini vastaa niitä arvoja, joita sille asetan. Haluan, että kotini on kaunis, toimiva ja viimeistelty. Tietty estetiikka jota harrastan ja värit, sisäinen vastaavuus on minun kotini, kauniista sanailustaan tunnettu taitelija Jorma Uotinen kertoo.

Asunto on valoisa suurine ikkunoineen ja valkoinen lattia vielä lisää valon määrää entisestään. Väreinä ovat valkoinen, musta ja punainen, jotka ovat miehen mukaan olleet hänen värejään läpi elämän.

Tanssii tähtien kanssa -tuomari ei sen sijaan pidä ruskeista ja murretuista sävyistä.

– Tiedän, että beessit ja hiekansävyt voivat olla todella kauniita, mutta ne eivät vain ole minun juttuni.

Tanssi näkyy pitkän uran tehneen taiteilijan kodissa erityisesti tilan jäsentämisessä.

– Minulla ei ole tanssikuvia tai omaan uraani liittyviä lehdenkansia esillä, hän naurahtaa. Tietysti koreografia on tilan jäsentelyä, joten tanssi ehkä näkyy arkkitehtuurisissa ratkaisumalleissani.

Parisuhteetkaan eivät ole muuttaneet miehen tyyliä. Esimerkiksi Helena Lindgrenin kanssa sisustusmaut osuivat niin yhteen, ettei suuria kompromisseja tarvittu.

– Tietenkin on helppoa kun asuu yksin, niin voi tehdä juuri sellaisia ratkaisuja kuin haluaa.

Sisustuksessa tärkeintä oma viihtyvyys

Uotinen ei halua lähteä arvioimaan muiden sisustuksia, sillä jokaiselle oma tyyli on se oikea.

– Joku tuntee olonsa turvalliseksi suuren tavarapaljouden keskellä, toinen viihtyy yksinkertaisemmassa ympäristössä.

Yksi sisustusvinkki mieheltä kuitenkin löytyy.

– Yleensä tilan jakamisessa on parempi, että ottaa pieneenkin tilaan suuria huonekaluja.

Kuopion asuntomessuille Italia-talon sisustanut esteetikko ei aio sisustussuunnittelijaksi, vaikka myöntääkin sen kiinnostavan.

– Joku soittikin minulle messujen jälkeen ja pyysi neuvoja omaan sisustukseensa. Pyysin palaamaan asiaan sitten kun heidän asuntonsa valmistuu, mutta soittoa ei ole kuulunut. Voi olla, että se oli häneltä vain hetken mielijohde, Uotinen toteaa.

Kuva: Lehtikuva

Hannele Järvelä/ MTV3

Lue myös:

    Uusimmat