Jori Lehterä avautui MTV Urheilulle ensi kertaa siviilielämän myllerryksestään: "Muutama huonosti nukuttu yö, kun homma pamahti mediaan"

7:23
Jori Lehterä MTV Urheilun tuoreessa erikoishaastattelussa.

Jori Lehterää kohtasi myllerrys, kun MTV:n Rikospaikka-ohjelma uutisoi syyskuussa 2018, että Sisä-Suomen poliisi epäilee hänen sekaantuneen laajaan kokaiinivyyhtiin. Maaliskuussa neljän kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen huumausainerikoksesta tuomittu KHL- ja maajoukkuejääkiekkoilija avautuu nyt MTV Urheilun erikoishaastattelussa tapauksen seurauksista ensi kertaa.

Pietarin SKA:ssa nykyisin pelaava Lehterä edusti syksyllä 2018 vyyhdin ensiuutisoinnin aikana NHL-seura Philadelphia Flyersia.

– Siinä oli muutama huonosti nukuttu yö, kun homma pamahti mediaan. Siinä vähän arvuuteltiin, kun ei oikein tiedetty, miten ylipäätänsä hommat menevät. Oli vähän sekavaa. Nopeasti pääsin siitä kuitenkin yli, kun huomasin, että kaikki kaverit, perhe, joukkuekaverit ja joukkue ovat tukena siinä. Eteenpäin on menty, Lehterä sanoo.

32-vuotias suomalaishyökkääjä kiittelee Flyersin seurajohdolta ja joukkuekavereilta saamaansa tukea vyyhdin oltua pahimmillaan.

– Joukkuekaverit hoitivat asiat ihan huippuhyvin. Kyllä seurakin jeesasi siinä hommassa. Ei voi muuta kuin hattua nostaa.

Lehterä ei ole halunnut puhua siviilipuolen asioistaan niiden ollessa keskeneräisiä. Tuomio ei ole vielä lainvoimainen, ja Lehterän puolustus sai valitusluvan hovioikeudelta. Tapausta käsitellään myöhemmin Turun hovioikeudessa.

"Pienet vastoinkäymiset eivät hetkauta"

Suurta julkisuuttakin kerännyt vyyhti ei ole iloisena miehenä tunnettua Lehterää hänen oman arvionsa mukaan muuttanut. Hän ei koe olevansa varovainen.

– Pienet vastoinkäymiset sun muut eivät oikein enää hetkauta. Tässä on kasvanut sen verran aikuisemmaksi. Tässä on ihan hyvissä fiilingeissä ollut.

Jääkiekko, perhe ja positiivinen ajattelu ovat auttaneet Lehterää eteenpäin.

– Vaikka viime vuosi meni huonosti pelillisesti, niin kun olet poppareilla, saat olla perheen kanssa koko ajan kotona. Perhe kiitti, kun minulla oli energiaa touhuta heidän kanssaan. Tänä vuonna kun olen ollut vähän väsynyt, minusta ei ole ollut muuhun kuin sohvaperunaksi kotona. Siinäkin on positiiviset puolet.

"Tuli pikkupoikamainen innokkuus"

Positiivista ajateltavaa Lehterälle toi myös kutsu Leijoniin. Hän palaa maajoukkueeseen usean vuoden tauon jälkeen tämän viikon Ruotsin EHT-turnauksessa.

Lehterä oli saanut asiasta soiton Leijonien GM:ltä Jere Lehtiseltä ja kilauttanut tälle takaisin.

– Kyllä siinä hymy nousi huulille ja tuli pikkulapsimainen innokkuus, että onpa kiva päästä taas touhuun.

EHT-turnauksessa varakapteeniksi valittu Lehterä kuvaa majoukkueen olevan "se juttu suomalaiselle".

– Tuli sellainen fiilis, että on tullut tehtyä hommia kuitenkin oikein. Yritetään palata sille tasolle, missä oltiin, muutaman rikkonaisen kauden jälkeen. 

NHL:ssä Lehterän ura hyytyi, ja hän palasi Pohjois-Amerikasta viime kauden jälkeen KHL:ään. Pöydällä oli kuitenkin ollut paluu Leijoniin jo viime keväänä MM-kisojen yhteydessä.

– Puhuttiin Jeren kanssa ennen kisoja viime vuonna, mutta päätimme yhteistuumin, että ehkä on parempi, että jään siitä turnauksesta pois, kun on muutenkin hässäkkää. Jätkät saivat keskittyä siihen hommaan ihan täysin. 

"Eiköhän se homma ole taputeltu"

Lehterän tähtäin maajoukkueessa on asetettu Sveitsissä toukokuussa pelattaviin MM-kisoihin. NHL:ään hän ei sen sijaan enää haikaile. 

– Eiköhän ole taputeltu se homma. Nyt on uusia haasteita, Euroopassa mennään ja koetetaan nauttia pelaamisesta. Missä vaan pelaa, sellainen nautinto pelaamisesta ja hyvä fiilis päivittäisessä arjessa riittää minulle.

Näitä tuntemuksia Lehterä on saanut kokea SKA:ssa, jossa hän on nakuttanut tällä kaudella 48 otteluun 27 (13+14) tehopistettä. 

– Se on hyvä organisaatio, ollaan (läntisessä konferenssissa) sarjakakkosena. Voittaminen on keskimääräistä kivempaa.

Mistä Jori Lehterä vielä haaveilee?

– Päivittäisestä hyvästä fiiliksestä ja terveestä elämästä.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja