Jopen onnistunein aprillipila: Juice-imitaatio meni täydestä

Koomikko Jope Ruonansuu muistelee MTV3.fille onnistuneinta aprillipilaansa.

Lahjakas koomikko, näyttelijä ja imitaattori Jope Ruonansuu on pitkän uransa aikana ehtinyt tehdä monenlaisia rooleja sekä jäyniä. Maanantaisen aprillipäivän kunniaksi Jope muisteli MTV3.fille onnistuneinta pilaansa. Imitaatioon liittynyt aprillipila toteutettiin Pohjois-Suomessa 1990-luvulla.

– Asuessani Kemissä teimme radioon aika uskottavan haastattelun. Siinä haastattelussa minä imitoin Juice Leskistä, Jope kertoo.

Toimittaja oli soittanut ”Juicelle”, sillä hän oli kuullut muusikon muuttaneen Etelä-Suomesta Kemin läheisyyteen.

– Siinä minä sitten Juicena muka selitin, että miten tällaiseen ratkaisuun oli päädytty. Kerroin, kuinka halusin pois kaupungin hälinästä ja olin kyllästynyt taiteilijaelämään. Juice oli päättänyt ryhtyä maanviljelijäksi, lehmiäkin oli jo ostettu, Jope nauraa.

Jope oli etukäteen sopinut Juicen kanssa aprillipilasta. Koomikon esiintyminen muusikkona upposi hyvin kuulijoihin.

– Myöhemmin illalla paikalliseen kantaravintolaan mennessäni minulle siellä päiviteltiin, että ”Oletko kuullut, Juice on muuttanut tähän ihan lähelle?”

Kemin korkeudella puskaradio oli kuitenkin pian oikaissut, että Juicen haastattelu olikin ollut Jopen imitaation tuote. Jope kertoo tehneensä piloja imitaation avulla myös myöhemmin, mutta liikaa niitä ei pidä viljellä.

– Onhan minuakin huijattu, varsinkin kun olin pieni. Silloin äiti ja isä keksivät kaikkea hauskaa. Nykyään sitä pitää vain muistaa, että kyseinen päivä on olemassa, Jope miettii.

(MTV3–HEINI KANGASLUOMA)

Lue myös:

    Uusimmat