Mainos

Jopa sadan pelätään hukkuneen Kongossa

Jopa sadan ihmisen pelätään hukkuneen matkustajalautan upottua Goman satamassa Kongon demokraattisessa tasavallassa myöhään eilen.

Näkymä kongolaiselta kadulta

Perjantai-iltaan mennessä sukeltajat olivat onnistuneet nostamaan vedestä vain 12 hukkuneen ruumiit, mutta suurin osa matkustajista oli edelleen kateissa. Pelastustyöntekijöiden mukaan raskaan kaluston puuttuminen vaikeutti laivan sisätiloihin loukkuun jääneiden uhrien etsintöjä. Eloonjääneitä ei enää uskottu löytyvän.

Matkustaja-alus kaatui satamassa, kun suuri joukko ihmisiä ryntäsi laivaan pakoon ulkona riehuvaa rankkasadetta. Silminnäkijän mukaan laiva kaatui kyljelleen ja upposi noin varttitunnissa kymmenen metrin päähän rannasta. Kapinallisten hallitsemassa Gomassa ei ole minkäänlaisia pelastuspalveluja, joten pelastusoperaatiot olivat onnettomuudesta pelastuneiden, satamatyöläisten sekä Punaisen Ristin työntekijöiden varassa.

Pelastusvälineitä ei juuri ollut saatavilla, ja esimerkiksi valaistuksena pelastajat käyttivät autojen ajovaloja. Kivujärvellä kulkeva Musaka-niminen alus oli parinkymmenen metrin pituinen. Juuri telakalta tullut alus oli yksityisessä omistuksessa, mutta julkisessa käytössä.

(STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.