Jopa Ruotsissa hehkutetaan Teemu Pukin rynnäkköä Valioliigaan – "Paras ilmainen pelaajakauppa sarjan historiassa"

Norwich-tähti Teemu Pukki kirmaa hyvin todennäköisesti uransa ensimmäiseen Valioliiga-otteluun Liverpoolin vieraana perjantaina. Suomalaishyökkääjän nousua Kotkasta maailman parhaaseen jalkapalloliigaan on käsitelty laajasti myös ruotsalaismedia Aftonbladetissa. 

Toimittaja Simon Bank kertaa Pukin matkaa Valioliigaan laajassa artikkelissaan. Hänen ensimmäinen muistonsa Pukista on alle 21-vuotiaiden EM-kisoista Ruotsista kymmenen vuoden takaa. 

Noihin aikoihin Pukki myös debytoi Huuhkajissa ja pelasi espanjalaisjätti Sevillan organisaatiossa. 

– Olisi väärin sanoa, että tämän jälkeen hän katosi. Oikeampi ilmaisu on se, että hänen tiensä tähtiin oli mutkikkaampi kuin mitä oli odotettu, Bank muotoilee. 

Sevillan-reissun jälkeen Pukki palasi Suomeen ja löysi paikan HJK:sta. Schalkea vastaan tehdyt upeat euromaalit herättivät saksalaisseuran kiinnostuksen ja hyökkääjä jatkoi uraansa jalkapallon suurmaassa kolmen vuoden sopimuksella. 

Tässä vaiheessa Pukin fysiikka ei kuitenkaan vielä riittänyt huippusarjoihin, joten hän haki uralleen uutta nostetta skotlantilaisesta Celticistä ja tanskalaisesta Bröndbystä.

Uran suunta kääntyi Tanskassa, mikä herätti myös Norwichin kiinnostuksen. Hankinta oli tavallaan riskitön, sillä hintalappu oli nolla puntaa. 

Kun Norwich tiedotti siirrosta reilu vuosi sitten, Pukin vaisu Celtic-jakso oli vielä brittifanien muistissa. 

– Hän on kelvoton. 

– Hän on hidas ja katoaa pelistä kesken ottelun. 

Nämä arviot vaikuttavat nyt naurettavilta, sillä viime kausi oli jättipotti Pukille ja Norwichille. Suomalaiskärki keräsi palkinnot 29 liigamaalin saldollaan ja Norwich nousi Valioliigaan

– Pukin hankinta on paras ilmainen pelaajakauppa Mestaruussarjan historiassa, Bank kirjoittaa jälkikäteen.

Väitettä on hyvin vaikea kiistää.

Lue myös:

    Uusimmat