Joonas Korpisalo näytti Connor McDavidille kaapin paikan

NHL:n pudotuspelit käynnistyivät – katso tästä huippuhetkiä.

Carolina Hurricanes, Los Angeles Kings, Boston Bruins ja Minnesota Wild aloittivat urakkansa jääkiekon NHL:n pudotuspeleissä voitoilla. Loisto-otteita esittänyt Joonas Korpisalo piti Kingsin maalilla Edmonton Oilersin supertähden Connor McDavidin nuhteessa.

Hurricanes kaatoi kotonaan New York Islandersin maalein 2–1, Bruins kotonaan Florida Panthersin 3–1, Kings vieraissa Edmonton Oilersin 4–3 ja Wild vieraissa Dallas Starsin 3–2. Kings nappasi voittonsa ensimmäisessä ja Wild toisessa jatkoerässä.

Suomalaisista maalien makuun pääsivät Carolinan Sebastian Aho ja Dallasin Roope Hintz, jotka tekivät osuman mieheen.

Aho laukoi NHL:n tämän kauden pudotuspelien avausmaalin ylivoimalla, kun ottelua oli takana alle neljä minuuttia. Antti Raanta keräsi Carolinan maalilla 25 torjuntaa ja nimettiin ottelun ykköstähdeksi.

– Muutamaa laukausta en nähnyt, mutta kundit blokkasivat ne. Avauserässä tein muutaman hyvän torjunnan ja pääsin samalla peliin mukaan, Raanta sanoi NHL:n kotisivuilla.

Los Angelesin suomalaismaalivahti Joonas Korpisalo torjui 37 kertaa, kun Kings väänsi vieraskaukalossa jatkoaikavoiton.

Edmontonin supertähti, runkosarjan pistepörssin ylivoimaisesti voittanut Connor McDavid jäi ottelussa tehopisteittä. Alex Iafallo viimeisteli jatkoerässä Los Angelesin voittomaalin.

Dallas pettyi lopulta

Roope Hintz viimeisteli toisessa erässä ylivoimalla 1–1-tasoitusmaalin laukomalla kiekon ranteella verkon perukoille. Dallas pettyi lopulta, kun Minnesotan Ryan Hartman viimeisteli voittomaalin ajassa 92.20. Dallasin Miro Heiskanen keräsi yhden syöttöpisteen.

Dallasille huolia tuo tärkeän hyökkääjän Joe Pavelskin loukkaantuminen toisessa erässä. Heiskanen keräsi ottelussa peliaikaa peräti 41.42 minuuttia.