Joonas Korpisalo häkeltyi kuultuaan Aleksandr Ovetshkinin laukausmäärän – NHL:n kärkijoukkue pysähtyi taas tulikuumiin suomalaispatjoihin

Columbus Blue Jacketsin ykkösmaalivahdin paikan tällä kaudella vallannut Joonas Korpisalo torjui uransa kolmannen nollapelin joukkueen kukistettua kotonaan Washington Capitalsin maalein 3-0.

Korpisalolle kertyi ottelussa 30 torjuntaa, joista valtaosa varsin laadukkailta maalipaikoilta. Washington on koko NHL:n kärkijoukkue, jolle tappio oli vasta toinen kymmenessä viime ottelussa.

Columbus puolestaan on tällä hetkellä jo kaukana idän pudotuspelipaikoista, mutta Korpisalon torjuntojen avulla joukkue on onnistunut ottamaan merkittäviä päänahkoja. Capitalsille tappio häntä vastaan oli jo toinen viikon sisään. Lisäksi Korpisalon tilille on kirjattu marraskuusta lähtien voitot lännen kärkijoukkueista St. Louis Bluesista ja Arizona Coyotesista.

Nyt Washingtonin tähtipelaaja Aleksandr Ovetshkin takoi 25-vuotiasta porilaista kohti hurjan määrän laukauksia.

– Tuntui, että hän laukoi kymmenen kertaa. Ai yhdeksän! Se oli lähellä, Korpisalo hämmästeli kuultuaan medialta venäläisen pommituksesta.

Kaiken lisäksi Ovetshkin sai hakea maalia ylivoimalla peräti seitsemän ja puolen minuutin ajan. Ei onnistunut. Korpisalo valittiin illan ykköstähdeksi.

Korpisalo on pelannut urallaan kolmesti Washingtonia vastaan ja pysäyttänyt vastustajan joka kerta.

– Tiedämme, että pystymme voittamaan, kun pelaamme omaa peliämme. Me vain menemme jäälle, taistelemme ja pidämme intensiteettitason ylhäällä, Korpisalo totesi Sportsnetille.

– Ottelun alku oli todella hyvä. Se alusti koko pelin, hän kiitteli.

Eric Robertsonin avauserän 1-0-maalin jälkeen Columbus sinetöi voittonsa Korpisalon jättipelastusten jälkeen päätöserässä. Oliver Björkstrand iski illan ensimmäisensä heti kolmannen erän avausvaihdossa ja osui uudelleen ennen erän puoliväliä.