Mikael Granlund upotti Jetsin – Patrik Laine hakkasi päätään suomalaismuuriin

Mikael Granlund nousi jatkoaikamaalillaan Nashville Predatorsin sankariksi NHL-ottelussa Winnipeg Jetsia vastaan. Nashville vei pudotuspelipaikkojen kannalta tärkeän ottelun vahvalla suomalaispanoksella maalein 2-1.

Granlund latasi voimalla ratkaisun, kun jatkoaikaa oli pelattu reilu minuutti. Jo viidennen maalinsa 11 otteluun Nashvillen valmentajavaihdoksen jälkeen tehnyt laitahyökkääjä sai osumaansa hyvän poikittaissyötön Mattias Ekholmilta.

Voiton myötä Predators nousi läntisen konferenssin pudotuspeliviivan alapuolella tasapisteisiin ja ohi kaksi ottelua enemmän pelanneesta Winnipegista.

Toinen Nashvillen voiton takuumies oli maalivahti Juuse Saros, joka torjui ottelussa 33 kertaa. Mukaan mahtui myös suomalaistähti Patrik Laineen saama rangaistuslaukaus, jonka Saros torjui kilpikädellään toisessa erässä. Laine sai rankkarin Jarred Tinordin huidottua häntä käsille.

Kolmannessa erässä Saros pysäytti Laineen viuhuvan laukauksen ja esti perään Nikolaj Ehlersin maalipaikan. Päätöserän loppupuolella Saros sai vesitettyä Laineen maalintekoyrityksen mailansa varrella. Kaikkiaan Laine laukoi kuudesti Saroksen vartioimaa maalia kohti.

Helteestä huolimatta vielä enemmän torjuntoja kertyi Saroksen edelle ottelun ykköstähdeksi valitulle Jets-maalivahti Connor Hellebuyckille, joka torjui ottelussa 34 laukausta.