Jolla paljasti uusia kumppanuuksia – uutuuspuhelin markkinoille jo keväällä

Jolla on kertonut Sailfish-käyttöjärjestelmän tulevaisuudesta Barcelonassa Mobile World Congressissa. Yhtiö antoi tarkempia tietoja Intexin Sailfish-puhelimen julkaisusta ja paljasti muita yhteistyökuvioita.

MWC:ssä esittelyssä ollut Aqua Fish on Jollan suunnittelema seuraaja alkuperäiselle Jolla-puhelimelle. Myynnistä vastaa kuitenkin intialainen Intex, jonka nimen alle laite on brändätty. Aqua Fish on ensimmäinen lisensoidusti Sailfish OS:ää käyttävä puhelin ja sen myynnin on tarkoitus alkaa Intiassa huhtikuun loppuun mennessä.

Aqua Fishin ohella Jolla kertoi myös muista kumppanuuksista. Viime vuonna julkaistu Sailfish Africa -aloite kantaa nyt hedelmää, sillä paikallinen mi-Fone on luvannut tuoda Sailfish OS:llä varustettuja laitteita Afrikan mantereelle. Ensimmäisen Sailfishillä varustetun mi-Fone-laitteen odotetaan saapuvan Afrikan markkinoille vuoden 2016 puoleenväliin mennessä.

Lisäksi Jolla ja kestävän kehityksen arvoille rakennettu Fairphone tutkivat parhaillaan kaupallisen yhteistyön mahdollisuuksia. Molemmilla yhtiöillä on takanaan aktiiviset yhteisöt, joiden jäsenet ovat työskennelleet jo viime syksystä asti kääntääkseen Sailfish-käyttöjärjestelmän eettiselle Fairphone 2 -puhelimelle.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja