Joku mielipuoli asensi V8-moottorin Teslaan – herättää hämmennystä huoltoasemalla

Kahdeksansylinterisen vaparin pörinä ja käsivalintainen laatikko ovat asioita, joihin ei uskoisi Teslan kohdalla törmäävänsä.

Jutun perästä löytyvällä videolla nähdään tiettävästi maailman ensimmäinen ja ainoa V8-moottorilla varustettu Tesla. Auto kantaa lempinimeä ICE-T. ICE niin kuin polttomoottori (engl. internal combustion engine) ja T niin kuin Tesla.

Kaikki Teslat ovat sähköautoja, mutta tämä Model S on saanut sisuksiinsa Chevrolet Camaron 6,2-litraisen vaparin sekä kuusilovisen manuaalivaihteiston autoharrastaja Rich Benoitin ja hänen tiiminsä toimesta.

Ajokuntoista Teslaa ei tähän projektiin uhrattu, vaan aihioksi valikoitui yksilö, joka oli kärsinyt mittavia tulvavaurioita jätevedestä.

Tankki täyteen latausportin kohdalta

Kuten Rich Rebuilds -kanavan video osoittaa, ei Teslan muuntaminen sähköautosta polttomoottorikäyttöiseksi muskeliautoksi ollut mikään helppo homma. Koko projektiin on tähän mennessä kulunut kaksi vuotta.

Tässä autossa hämmennystä ei aiheuta pelkästään sen ääni. Auto on nimittäin takuuvarma katseiden kääntäjä myös huoltoasemilla, sillä polttoainetankin täyttöaukko on saatu sijoitettua latausportin paikalle auton vasempaan takakulmaan. Kuten videolta on nähtävissä, ei polttoainepumpulle pysähtyvä Tesla ole ihan jokapäiväinen juttu.

Uskomatonta kyllä, muun muassa alkuperäinen digitaalinen mittaristo saatiin ohjelmoitua toimimaan ihan niin kuin pitääkin. Ymmärrettävästi auton näytöllä näkyy joitain virheilmoituksia, mutta tiimi kertoo, että niistäkin päästään kyllä eroon.

Auto oli näytillä SEMA-autonäyttelyssä Las Vegasissa marraskuussa. Kyseessä on maailman tärkeimpiin lukeutuva tuningautotapahtuma.

Katso Rich Rebuildsin video alta.

Tässä on uusi Tesla Model S 1:03
Tältä näyttää uusi ja ihan sähköllä käyvä Tesla Model S.

Lähde: Rich Rebuilds (YouTube), Carscoops

Lue myös:

    Uusimmat