Joko sinäkin olet nähnyt nämä? Suoratoistopalvelut paljastivat MTV:lle suomalaisten viime vuoden katsotuimmat elokuvat ja sarjat

Maailmanlaajuisesti suosittu suoratoistopalvelu Netflix paljasti viime vuoden lopulla vuoden katsotuimmat ohjelmansa. Mutta mitä suomalaiset katsojat suosivat? MTV Digi selvitti Elisa Viihteen, C Moren ja HBO Nordicin suomalaisten viime vuoden suosikkielokuvat ja tv-sarjat.

Suomalaisten suoratoistopalvelujen Elisa Viihteen ja C Moren viime vuoden katsojatilastoissa näkyy selkeä trendi: suomalaisia kiinnostivat erityisesti kotimaiset tv-sarjat sekä elokuvat.

Elisa Viihde kertoo, että kotimaisten elokuvien lisäksi eniten katsottiin myös koko perheen animaatioita sekä fantasiaelokuvia. Elisa Viihteen 20 vuokratuimman elokuvan listalla oli neljä kotimaista elokuvaa. Kaikista katsotuin elokuva oli Luokkakokous 2: Polttarit.

– Kotimaisten elokuvien suosio jatkuu. Vuosi 2017 toi Elisa Viihteen vuokraamoon runsaasti erilaisia koko perheen uutuusleffoja ja näitä myös katsottiin paljon, kertoo Elisa Viihteen sisältöliiketoiminnan johtaja Ani Korpela Elisan tiedotteessa.

C Morella kotimaisten sarjojen ja elokuvien suosio korostui selkeästi, mutta edelleen myös suuret Hollywood-tuotannot ovat todella kysyttyjä sisältöjä.

– Kuluttajan on helpompi löytää itselleen sopivaa katsottavaa ja nauttia ohjelmastaan valitsemanaan ajankohtana omilla ehdoillaan. Kotimaiset sarjat kiinnostavat Suomessa entistä enemmän, mistä meillä kertoo Aallonmurtajan ja Onnelan suuri suosio, kertoo MTV:n sisältöjohtaja Marko Karvo.

– Pohjoismaisilla rikossarjoilla on myös pitkä perinne Suomessa ja entistä laadukkaimpina niiden suosio jatkuu edelleen, mistä uusien Beck-elokuvien valtava suosio on kiistämätön todiste, hän jatkaa.

Ykkösenä C Moren listalla jatkaa kuitenkin suomalaisten ajaton suosikki: Muumilaakson tarinat. Elokuvista suosituin oli Deadpool.

C Morella on huomattu erityisesti sarjojen kulutuksen kasvaneen viime vuonna. Karvon mukaan ”binge-watching" eli sarjojen katsominen maratonmaisesti on nyt erittäin iso ja selkeä trendi kaikissa suoratoistopalveluissa.

HBO Nordicin suomalaisten suosikkisarja viime vuonna oli jo lähes ilmiöksi noussut Games of Thrones. Fantasiadraamasarja löytyy myös C Moren listalta neljänneltä sijalta.

Fantasia-, scifi- ja draamasarjat sekä historialliset ohjelmat olivat erityisesti HBO:n katsojien suosiossa viime vuonna. Katso kaikki listat kokonaisuudessaan alta!

C Moren top10 sarjat

 1. Muumilaakson tarinoita
 2. Aallonmurtaja
 3. Onnela
 4. Game of Thrones
 5. Roba
 6. Farang
 7. Pinnan alla
 8. Midnight Sun
 9. Gåsmamman
 10. Riviera

HBO Nordicin Suomen top10 sarjat

 1. Game of Thrones
 2. Vikings
 3. Westworld
 4. Taboo
 5. The Handmaid's Tale
 6. Twin Peaks: The Return
 7. Big Little Lies
 8. Black Sails
 9. The Magicians
 10. Fear the Walking Dead

C Moren top10 elokuvat

 1. Deadpool
 2. Independence Day: Uusi uhka
 3. The Magnificent Seven
 4. The Revenant
 5. X-Men: Apocalypse
 6. Levottomat 3
 7. Bad Moms
 8. Bridget Jones's Baby
 9. The Nice Guys
 10. Fifty Shades of Grey

Elisa Viihteen top10 elokuvat

 1. Luokkakokous 2: Polttarit
 2. The Boss Baby
 3. Sing
 4. Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge
 5. Vaiana
 6. Napapiirin Sankarit 3
 7. Itse ilkimys 3
 8. Ihmeotukset ja niiden olinpaikat
 9. Lemmikkien salainen elämä
 10. Bridget Jones's Baby

Lähteet: Elisa Viihde, C More, HBO Nordic

***

7:20

Lue myös

  Uusimmat

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja