Joko nyt rikkoutuu SE? Annimari Korte saa toivomaansa apua tiistain kisaan – "Tulee kovaa vastusta ja kovempia aikoja"

Annimari Korte tähtää omaan ennätysaikaansa kauden päätapahtumassa:"Mitään muita tavoitteita en ole itselleni asettanut" 5:11
Aituritähti Annimari Korte suunnittelee Suomen ennätyksen juoksemista.

Kuluva viikko on todellinen superviikko suomalaisessa yleisurheilussa. Tiistaina Turussa kilpaillaan Paavo Nurmi Gameseissä ja viikonloppuna samalla stadionilla mitellään Kalevan kisoissa. Aituritähti Annimari Korte sanoo MTV Urheilun haastattelussa kesän arvokisojen peruunnuttua tähdänneensä kesän huippukuntonsa juuri tälle viikolle.

Kuluvan kauden maailmantilastossa ajallaan 12.76 toisena oleva Korte saa tiistaina Turussa kovan vastuksen. Kotimaisten tähtien lisäksi viivalle asettuu muun muassa viime kaudella ennätyksensä 12.62 juossut Hollannin Nadine Visser. Mukana on tukku juoksijoita koronaviruksen vuoksi tyngäksi jääneen kauden maailman kärkikymmeniköstä.

Korte odottaa löytävänsä kovan vastuksen avulla viimeisen puristuksen omaan juoksuunsa. 

– Tosi hienoa, että päästään juoksemaan noin kovaa kisaa. Multa on pikkuisen puuttunut (juoksun) lopusta, loppu ei ole ollut niin hyvä kuin aiemmin on ollut. Siitä on puuttunut kova vastus. Toivottavasti kaikki juoksevat hyvin. Tulee kovaa vastusta ja kovempia aikoja.

Kortteen kohdalla kovempi aika voisi tarkoittaa oman Suomen ennätyksen 12.72 parantamista. Sen Korte on asettanut omaksi tavoitteekseen.

– Muuta tavoitetta en ole asettanut. Se vaatii, että olosuhteet ovat ihan täydelliset, mutta se on tavoite. 

Jos Suomen ennätys ei rikkoudu tiistaina, on siihen uusi mahdollisuus samalla stadionilla viikonloppuna Kalevan kisoissa. Tuolloinkin Kortteen tavoitteena on eritoten kova aika, ei niinkään Suomen mestaruus.

– En ikinä ole haaveillut voittamisesta. Se ei ole mulle se tärkeä asia. Mulle se omien rajojen näkeminen on tärkeämpi asia, omien ennätysten rikkominen. Jos rikon ennätyksen ja en saa kultaa sillä, voin olla silti ihan tyytyväinen. Uskon kuitenkin, että jos oman ennätyksen juoksen, kulta sillä tulee.

Korte on juossut kesän aikana tasaisesti selvästi alle 13 sekunnin aikoja. Kauden paras kirjataan tällä hetkellä numeroin 12.76. Korte vahvistaa kuntonsa olevan kohdallaan. Päänvaivaa aiheuttaa takareisi, joka on ollut kipeänä helmikuusta saakka.

Korte sai reiteensä kortisonipiikin kesäkuussa ja uudelleen viime viikolla. Hoito on ollut tarpeen, sillä vaiva on haitannut juoksemista.

– On ollut niin kipeä, että on pettänyt alta. Se on vaikuttanut juoksemiseen niin, että olen aina romahtanut alas aidan jälkeen.

Kisaviikon alla Korte kertoo kuitenkin tehneensä treenin, jossa jalka ei pettänyt. Se toi luottoa siihen, että myös kilpailussa jalka kestää. Kortisoniin Korte joutunee turvautumaan silti uudelleen. Toiveissa on lämpöä, sillä se auttaisi vetreyttämään jalkaa ja poistamaan kipua. 

– Varmaan laitetaan keskiviikkona uudestaan kortisonia takareiteen, että voin kisata perjantaina. Se on ainoa vaihtoehto, mitä tässä on jäljellä.

Lue myös:

    Uusimmat