Kolmiloikkatähti Kristiina Mäkelä uransa kovimmassa vireessä – tämän vuoksi janottu Suomen-ennätys voi syntyä juuri tiistaina: "Varmasti kauden suurin kisa"

9:30
Kristiina Mäkelä vieraili heinäkuussa MTV:n Uutisaamussa.

Kolmiloikkaaja Kristiina Mäkelä, 27, elää uransa parasta kautta. Urheilija on kirjannut testeissä jatkuvasti uusia ennätyslukemia ja haluaa ulosmitata kaiken tiistaina Paavo Nurmi Gamesissa. Turun kilpailu tarjoaakin Mäkelän mukaan erityiset olosuhteet ennätysten syntymiselle.  

Mäkelän kauden tähän mennessä pisimmät loikat kantoivat heinäkuun lopussa Orimattilassa 14,30. Tiistai on kuitenkin Mäkelälle vuoden 2020 tärkein työpäivä.

– Haluan voittaa ja haluan voittaa molemmat kilpailut - toivottavasti vielä pitkillä loikilla. Tähän Paavo Nurmi Gamesiin olemme eniten tähdänneet. Tämä on varmasti kauden suurin kisa, Mäkelä kertoo MTV Urheilulle Turussa.

Mäkelän vastaukset tavoitteita koskeviin kysymyksiin tulevat tahdilla, joka alleviivaa käsillä olevan kilpailun merkitystä. Henkilökohtainen ennätys 14,31 syntyi kesällä 2018. Heli Koivulan nimissä olevaan vuoden 2003 Suomen ennätykseen siitä on matkaa vielä kahdeksan senttiä.

– Totta kai tavoitteena Turussa on oma ennätys. Sen haluan aina tehdä. Se (Suomen ennätys) tulee silloin, kun on sen aika. Teen kaikkeni, että se tulisi mahdollisimman pian.

– Lupauksia ei voi ikinä antaa, mutta olen hyvässä kunnossa ja minulla on kaikki mahdollisuudet tehdä nyt Suomen ennätys. Juoksun ja loikkien on vain osuttava kohdalleen, sieltä se sitten tulee. Olen nyt tehnyt edellisissä kisoissa vähän virheitä ja alustat ovat muuttuneet. Olen kuitenkin kehittynyt koko ajan, esimerkiksi nopeutta on tullut lisää. Nyt on jo muutamia kisoja alla. Kolmiloikassa ottaa oman aikansa tottua täysivauhtiseen tekemiseen, Mäkelä avaa.

Itseluottamusta lisäävät tiistain olosuhteet. Paavo Nurmi Games tarjoaa Mäkelän mukaan urheilijoille sekä radalla että sen ulkopuolella harvinaislaatuiset puitteet tehdä tulosta.  

– Turussa on todella hyvä rata ja yleisö on mahtava. Kisajärjestelyt majoitushotellilta kentälle asti ovat aina todella onnistuneet. Ammattitaitoista porukkaa, joka helpottaa siinä, ettei tule yllätyksiä. Niillä on oikeasti merkitystä myös siellä radan puolella.

Mäkelän rinnalle asettuu tiistaina kovia kilpakumppaneita. Yksi heistä on Bulgarian Gabriela Petrova, jonka kauden paras kantoi lukemiin 14,38. Liettuan Diana Zagainovan viime kaudella syntynyt ennätys on puolestaan 14,43. 

– Huippu-urheilu on aina kilpailua. Vaikka voittaminen on kivaa, kovan kisan voittaminen on parasta. Se, että kisassa on mukana kovia tyttöjä, tuo ehdottomasti lisää nälkää. Itsensä ruoskiminen on vaikeaa, mutta kun sitä ruoskaa heilauttaa joku muu, itsekin motivoituu paljon enemmän. Olen kiitollinen, että tänne on rakennettu näin kova kilpailu, Mäkelä sanoo.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja