Jokerit teki ison mokan – seurapomo perkaa: "Nostan kättä pystyyn"

Helsingin Jokerit palasi Suomi-kiekkoon Mestiksessä. Joukkueen kausi päättyi puolivälierissä Kokkolan Hermeksen käsittelyssä. Jokerien urheilujohtaja Olli-Pekka Yrjänheikki paljastaa seuran verkkosivuilla tehneensä joukkueen kasaamisessa virheen.

Seura palasi kotimaan kiekkokartalle pitkän tauon jälkeen. Jokerit pelasi Venäjän KHL-liigassa vuodet 2014–2022, mutta vetäytyi sarjasta Venäjän hyökättyä Ukrainaan.

Mestiksen runkosarjassa Jokerit oli tällä kaudella kolmas. Suoritus on Yrjänheikin mukaan hyvä. Pudotuspeleissä tie nousi kuitenkin pystyyn heti puolivälierissä, kun Hermes pyyhkäisi neljän parhaan joukkoon voitoin 4–2.

Tulos oli Jokereille valtava pettymys. Yrjänheikin mukaan sarja ratkesi, kun Hermes onnistui tukahduttamaan Jokerien vahvuudet. 

– Hermes oli todella vahva vastahyökkäysjoukkue. He olivat vahvoja pysymään kiekossa. Me olimme liian pehmeitä puolustuspelaamisessa.

Urheilujohtaja kertoo, että joukkueen kasaamisessa tehtiin viime kesänä selvä virhearvio.

– Se, missä en onnistunut joukkueen kasaamisessa, oli se, että meillä oli liian samanlainen joukkue. Meiltä puuttui rosoisuutta tietyssä määrin. Pelaajia, joita tarvitaan playoffeissa. Meillä on taitavia pelaajia, mutta oli liian paljon samantyyppisiä. Siinä nostan kättä pystyyn, se on ollut minun virheeni, Yrjänheikki kertoo.

Jokerit jatkaa toistaiseksi Mestiksessä. Seura on ilmaissut halunsa nousta SM-liigaan, mutta nykyisin ehdoin se ei leikkiin ole lähtemässä. 

– Meillä on hyvä runko. Tässä vaiheessa ei ole tarvetta olla koko joukkuetta kasassa. Rauhallisesti punnitaan vaihtoehtoja, jotta pystyttäisiin paremmin roolittamaan joukkuetta. 

Mestis-kauden huipennus on parhaillaan käynnissä. Finaaleissa paremmuudestaan ottavat mittaa IPK ja Ketterä. 

 

Lue myös:

    Uusimmat