Jokerit teki paluun Suomen kiekkokartalle – faneilla yhteinen näkemys tulevaisuudesta: "Ei ole sellaista painetta"

Jokerit palasi kaukaloon legendaarisessa Pitsiturnauksessa fanien edessä – "Puhdas ja rehti fiilis" 5:02
Katso videolta Jokerit-fanien koko haastattelu.

Helsingin Jokerit teki paluun suomalaiselle kiekkokartalle Pitsiturnauksessa Raumalla. Seuran kannattajat ovat mielissään joukkueen paluusta.

Jokerit pelasi KHL:ssä kahdeksan kauden ajan. Edellinen SM-liigan kausi oli 2013-2014. Jokerit putosi tuolloin pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella HPK:lle suoraan kahdessa ottelussa. KHL:ssä suurimmaksi saavutuksesksi jäi yltäminen pudotuspelien toiselle kierrokselle. Nyt Jokereilla on edessään uusi alku kotimaan kiekkoympyröissä. Jokerit-kannattaja Joona Lattunen kertoo MTV Urheilulle, että paluu herättää lämpimiä tunteita.

– Kävelimme kauppaan hakemaan virvokkeita ja saimme kättelyitä sekä meidät toivotettiin tervetulleeksi takaisin. Sanoin, että olemme vasta puolittain takaisin, mutta olemmehan täällä jo matkalla kohti Liigaa. Iloisia fiiliksiä, Lattunen sanoo.

– Nostalginen. Sellainen puhdas ja rehti fiilis. Uusi alku. Henkilökohtaisesti voin sanoa, että kiinnostus on jälleen palannut. Nyt on kiva käydä katsomassa tätäkin lajia välillä ja kannustaa, toinen Jokerit-fani Johannes Laakio toteaa.

SM-liiga linjasi kesäkuussa, ettei uusia liigalisenssejä myönnetä kaudelle 2024-2025. Se merkitsi sitä, että liigapaikkaa havittelevaa Kiekko-Espoota ei ainakaan vielä tuolloin nähdä liigajäillä. Sama tilanne on Jokereilla, joka palaa suomalaiseen sarjakiekkoon Mestiksen kautta. Laakio, Lattunen ja Jukka Kamula ovat kuitenkin yhtä mieltä siitä, että Liigaan ei ole vielä mitään kiirettä.

– Jokerit taisi päätöksen jälkeen sanoakin, että ei ollut tarkoitus vielä nousta. Urheilullisesti ja taloudellisesti tärkeää saada edustusjoukkueen toiminta terveelle pohjalle, vaikka Mestiksessä, Laakio sanoo.

– Antaa mahdollisuuden rakentaa omista junioreista polkua (edustus) joukkueeseen. Ei ole sellaista painetta, että pitäisi mennä heti Liigaan. Silloin taas voisi tippua hyviä junioreita pois. Hyvä näin, Kamula toteaa.

Jokerit hävisi kaksi ensimmäistä otteluaan turnauksessa. Avauspelissä tuloksena oli tappio 1-4-lukemin ja toisessa ottelussa Lukko li parempi maalein 2-0. Pitsiturnaus päättyi 0-2-tappioon TPS:lle.

Katso pääkuvan videolta Jokerien kannattajien koko haastattelu.

Lue myös:

    Uusimmat