Jokerit kohtalonottelussa Moskovan Dynamoa vastaan – Sihvonen: "Valmennustiimi suoriutunut miinusmerkkisesti"

Helsingin Jokerit kohtaa Moskovan Dynamon kohtalonottelussa tiistai-iltana. Jokerit on sarjassa 1-3 tappioasemassa ja se on pakkovoiton edessä. MTV Urheilun jääkiekkoasiantuntija Petteri Sihvonen vieraili MTV Uutiset Livessä kertomassa Jokereiden lähtökohdista otteluun.

Se on selvää, että Jokereilta odotetaan enemmän, kuin ensimmäisellä pudotuspelikierroksella putoamista.

– Tässä kohtaa jos putoaminen tulee, niin sitä voi pitää jonkinlaisena katastrofina. Vaikka Jokereilla ei ole samanlaisia taloudellisia resursseja kuten sarjan kärkijoukkueilla, niin aina on ajateltu niin, että suomalaisella jääkiekko-osaamisella päästäisiin pidemmälle kuin ensimmäiselle pudotuspelikierrokselle, Sihvonen sanoo.

– Pelit on aina pelejä. Siinä mielessä tämä on kummallinen juttu, koska Jokerit on pelannut ainakin näennäisesti hyvin. Pitää muistaa, että Jokereilla on kovan luokan vastustaja, joka pelaa Jokereiden kannalta viheliäistä jääkiekkoa. Silloin kun ei saa tulosta aikaiseksi, alkaa se tuntua henkisesti. Tällä hetkellä Jokerit ei ole ihan siinä rennoimmassa tilassa ja se on alkanut näkymään. Se näkyi kahdessa edellisessä, Moskovassa pelatussa ottelussa, Sihvonen jatkaa.

Sihvonen nostaa esiin Jokereiden pelissä näkyvän tuskan ja heikon sekä kovan kriitiikin kohteeksi joutuneen ylivoimapelin. 

– Moskovassa alkoi näkyä pelaamisessa sitä tiettyä tuskaa. Nyt kun peli on parantunut, niin sekään ei meinaa riittää, koska Moskova on myös saanut henkisen otteen koko sarjasta. Peliä pitäisi pystyä vieläkin parantamaan, jotta maalipaikat alkaisivat realisoitumaan ja tulisi myös tulosta, Sihvonen kertoo.

– Ylivoimassa on näkynyt se, että Jokereiden leirissä on päätettyä toimittaa kiekkoa maalille. En näe, että se olisi toimiva ratkaisu, sillä edessä on niin hyvä puolustus ja liikkuva neliö sekä maalivahti. Ylivoimaa pitäisi toteuttaa juonikkaammin ja hakea sitä poikittaissyöttöä, josta tehdä maali, Sihvonen toteaa.

Selvä syy Jokereiden heikkoon menestykseen pudotuspelisarjassa Moskovan Dynamoa vastaan on Sihvosen mielestä valmennusjohdon epäonnistuminen taktiikan suhteen. 

– Minun papereissani on valmentaja ja valmennustiimi suoriutuneet miinusmerkkisesti. Pelaajat ovat riittävän hyviä, henki on riittävän hyvä. Tämä taktiikka vastaan taktiikka on mennyt moskovalaisille. Siitä vastaa aina valmentaja esikuntineen, Sihvonen sanoo.

Jokerit kohtaa Helsingin tiistai-illassa kello 18.30 Moskovan Dynamon pudotuspelisarjan viidennessä ottelussa. Voitolla sarja jatkuu ja tappiolla kausi on ohi.

Lue myös:

    Uusimmat