Jokerit haluaa SM-liigaan – KHL:n jättänyt suurseura linjasi tavoitteensa

Jokerit tavoittelee paluuta SM-liigaan – tätä se merkitsee suomalaisen jääkiekkoilun kannalta 7:50
Jokerit tavoittelee paluuta SM-liigaan – tätä se merkitsee suomalaisen jääkiekkoilun kannalta.

Helsingin Jokerit tiedotti keskiviikkona, että se tavoittelee paluuta jääkiekon SM-liigaan kaudelle 2023-2024. 

Pääkuvan video: Mitä Jokerien paluuaikeet tarkoittavat SM-liigalle ja suomalaiselle jääkiekolle? Millaisia haasteita seuralla on vielä edessään?

Kahdeksan kautta KHL:ssä pelannut Jokerit katkaisi siteensä venäläisvetoiseen liigaan huhtikuun alussa. MTV Urheilu uutisoi asiasta jo maaliskuun puolella. KHL:stä vetäytymisen taustalla oli Venäjän aloittama hyökkäyssota Ukrainaan. 

Nyt Jokerien tähtäin on paluussa SM-liigaan kaudelle 2023-2024. Se tulee jättämään määräaikaan mennessä lisenssihakemuksensa, jonka SM-liigan yhtiökokous käsittelee. 

– Meillä on paljon töitä edessä liigakelpoisuutemme rakentamisessa ja parhaillaan seuraan etsitään rinnalleni uutta omistuspohjaa. Olen luottavainen, että pystymme kaikki Liigan vaatimat kriteerit täyttämään, toteaa seuran omistaja Jari Kurri tiedotteessa.

– Jokereissa on KHL-aikana tehty systemaattisesti töitä suomalaisen jääkiekkoilun kehittämiseksi.  Tavoitteemme on ollut rakentaa mahdollisimman hyvät olosuhteet pelaajille ja valmentajille. Samaan aikaan on rehellistä todeta, että jääkiekon ulkopuolisiin asioihin liittyvät kysymykset ovat vaikuttaneet seuran maineeseen. Teemme kaikkemme, jotta ihmisten luottamus Jokereiden toimintaan saadaan palautettua, Kurri jatkaa. 

Ensi kaudella helsinkiläisseuralla ei ole edustusjoukkuetta missään sarjassa, mutta juniorijoukkueet jatkavat toimintaansa normaalisti.

– Arvostamme Jari Kurrin suoraselkäistä ratkaisua irrottaa Jokerit KHL:stä. Seisomme täysin hänen ja Jokerit Hockey Club Oy:n takana seuran tulevaisuuden rakentamisprosessissa, sanoo seuran logon ja nimen omistavan junioriorganisaation Helsingin Jokerit ry:n puheenjohtaja Kim Borgström.

Yksi iso kysymysmerkki on Jokerien tuleva kotihalli. Helsingin Ilmalassa sijaitsevalla areenalla, joka on ollut seuran koti vuodesta 1997 lähtien, on myös venäläistä omistajapohjaa. 

– Mikäli areenan omistuspohjassa ei kuitenkaan tulevaisuudessa tapahdu muutoksia, Jokerit etsii itselleen uuden kodin, seuran tiedotteessa todetaan. 

Millaisia tunnelmia Jokerien paluuaikeet SM-liigaan sinussa herättävät? Lähetä video tai kuva osoitteeseen mtvuutiset.fi/lukijankuvat tai sähköpostilla nettiurheilu@mtv.fi. 

Juttuun päivitetty kommentteja Jokerien tiedotteessa klo 10.09. 

Lue myös:

    Uusimmat