Mainos

Jokerit ensimmäisessä kunnon testissä – mitä SKA-huippukohtaaminen kertoi?

Uuden päävalmentajan Lauri Marjamäen johdolla KHL-kauteen valmistautuvasta Helsingin Jokereista saatiin ensimmäinen kunnon näyttö torstaina, kun narriryhmä kohtasi harjoitusottelussa huippuseura Pietarin SKA:n. Mitä taisto kertoi Jokereista? Missä Marjamäen joukot menevät tällä hetkellä?

Vantaan Tikkurilassa pelattu ottelu oli Jokereille kesän kolmas harjoituspeli. Nyt vastaan asettui sarjan isojen ennakkosuosikkien joukkoon lukeutuva SKA.

Vaikka SKA oli lopulta paremmin lukemin 3-1, kertoi torstain esitys paljon hyvää Jokereista.

– Ollaan oikealla suunnalla, mutta tämä peli oli ihan voitettavissa. Se tässä harmittaa, Jokereiden päävalmentaja Marjamäki sanoi pelin annista MTV Sportille.

– Pienissä asioissa, mitkä ratkaisevat näitä pelejä, niissä pitää parantaa. Tehokkuudessa, erikoistilannepelaamisessa ja aloituksissa, Marjamäki luetteli, mihin kapteeni Peter Regin yhtyi.

– Erityisesti ylivoiman pitää olla parempaa. Sitä on työstetty ja se on toiminut aiemmin. Nyt emme jostain syystä ampuneet tarpeeksi. En ole kuitenkaan huolissani. Ylivoima on ollut meille iso vahvuus ja se tulee vielä sieltä, Regin sanoi, viitaten myös viime kauteen.

Kokonaiskuvaa katsoessa Marjamäki voi olla levollinen siitä, miten ehjää Jokereiden pelaaminen on tässä vaiheessa kautta. Narriryhmä pystyi luomaan esimerkiksi SKA:ta vastaan runsaasti paikkoja suorahyökkäyksistä ja kulmapelin kautta. Nihkeä tehokkuus ei vain välittänyt lupaavia aspekteja valotaululle.

Jokerit ei sorru puskemiseen, vaan se pystyy pelaamaan laadukkaasti tiiviin träpin edessä sekä kovan karvauksen alla.

– Meillä on paljon asioita hyvällä mallilla, päävalmentaja Marjamäki vakuutteli, nostaen esille yhden tärkeän yksityiskohdan.

– Pelaamattomuus vain näkyy kaksinkamppailutilanteissa ja pienissä asioissa. Onneksi saadaan ensi viikolla lisää pelejä.

Jokerit pelaa vielä ennen KHL-kauden alkua Nikolai Putshkov -muistoturnauksessa Pietarissa, missä se kohtaa uudelleen torstain vastuksen SKA:n, Omskin, Severstalin ja Kunlunin.

KHL:n runkosarjassa Jokerit aloittaa pelinsä 3.9. Tuolloin kotiottelussa vastaan asettuu kiinalaisseura Kunlun.

Reginin mukaan Jokerit suuntaa harjoituskauden loppuhuipennukseen varsin levollisin mielin.

– Tasaviisikoin kaikki on ihan hyvin. Toki tuolla on osa-alueita, missä meidän pitää petrata. Pitää kuitenkin muistaa, että olemme olleet yhdessä vasta kolmisen viikkoa. Tuolla on muutamia asioita, mitä ”Late” (päävalmentaja Marjamäki) on tuonut. Ne ovat herättäneet meissä innostusta. Toki tiedämme sen, että niiden sisäistämisessä menee aikaa ja tiesimme sen, ettemme voita kaikkia harjoituspelejä saman tien. Pelaamme hieman eri tavalla, ja uusien asioiden opiskelun osalta pitää olla kärsivällinen, Regin mietti.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja