Jokerit ei haikaile Eeli Tolvasen perään – "Ei meidän kannata lähteä sellaiseen maailmaan"

Eeli Tolvanen - kohti kiekkohuippua 6:50

Viime kaudella Jokereissa huimaa jälkeä tehnyt Eeli Tolvanen tavoittelee NHL-paikkaa Nashville Predatorsin kokoonpanosta. Tolvanen matkasi Pohjois-Amerikkaan jo viime kauden pääteeksi, saaden allensa ensimmäiset NHL-pelit. Jokereissa uskotaan vahvasti siihen, että Tolvanen viilettää ensi kaudella Predatorsin matkassa, eikä eteen tule toisenlaisia järjestelyjä.

Ylälaidan videolla Tolvasen haastattelu keväältä Huomenta Suomesta.

Tolvanen, 19, hurmasi viime syksynä ison yleisön jo ensimmäisissä KHL-peleissään. Lopulta Tolvanen nakutti 49 runkosarjaottelussa tehot 19+17=36.

Loisto-otteet takasivat hänelle paikan niin Suomen olympia- kuin myös MM-kisajoukkueesta.

Nyt Tolvanen yrittää murtautua Predatorsin NHL-kokoonpanoon.

Jokereiden seurajohdossa ei olla ”spekuloitu millään tavalla” mahdollisuutta, jossa Tolvanen voisi pelata vielä ensi kauden lainalla Euroopassa, mikäli NHL-paikkaa ei irtoa.

– Uskotaan siihen, että hän pystyy ottamaan paikan sieltä. Se on myös hänen vankka tavoite, Jokereiden pelaajakoordinaattori Janne Vuorinen sanoo MTV Sportille.

– Ei meidän kannata lähteä sellaiseen maailmaan, että mietittäisiin jotain tuollaista vaihtoehtoa tai nojattaisiin siihen. Sitten me oltaisiin itse lirissä, seuran GM Jari Kurri jatkaa.

Vuorinen ja Kurri saivat todistaa läheltä huippulupauksen otteita viime kaudella. Molemmat luottavat hyvin vahvasti siihen, että Tolvanen murtautuu Predatorsin vakiokokoonpanoon.

– Uskon, että Nashvillessä löydetään hänelle tontti. Se on hänen haaveensa ja hänen on hyvä jatkaa tuosta viime kaudesta, Kurri sanoo, johon Vuorinen komppaa.

– Oli hienoa, että hän pelasi vuoden Jokereissa ja toivotetaan hänelle onnea sinne. Hän pelaa varmasti hyvän kauden siellä, Vuorinen uskoo.

– Meillä on ollut täysi fokus tässä joukkueessa, joka meillä on täällä, pelaajakoordinaattori Vuorinen summaa aiheen.

Lue myös:

    Uusimmat