Jari Kurri naurahtaa Eeli Tolvasen sensaatioon liittyen – "Kaikki ovat kyselleet ja puhuneet siitä"

Eeli Tolvanen - kohti kiekkohuippua 6:50

Jokereiden edellisestä KHL-kaudesta tulee mieleen erityisesti yksi tarina ja yksi muistikuva: Eeli Tolvanen. Superlupaus tuli ja hurmasi kaikki otteillaan heti runkosarjan alkuvaiheilla. Häneen liittyen Jokerit on nyt lähes mahdottoman tilanteen edessä.

Pääkuvan videolla Tolvanen Huomenta Suomen vieraana.

Kuluneen vuoden aikana ehti tapahtua jos jonkinlaista, jos miettii superlupaus Tolvasen tarinaa.

Jokereiden GM Jari Kurri muistelee maireasti hymyillen vuoden takaisia aikoja.

– Silloin piti vastailla, että mihin me meinataan Eeli laittaa, kun hän ei mahdu meille pelaamaan, Kurri sanoo virneen kera MTV Sportille.

Ennen Jokereihin tuloa Tolvanen oli pelannut Pohjois-Amerikassa USHL-junioriliigaa. Kovin moni ei tiennyt, että millainen tarina olikaan syntymässä maailman toiseksi kovimmassa liigassa.

49 KHL:n runkosarjaottelussa Tolvanen nakutti tehot 19+17=36. Tätä seurasivat vielä 11 pudotuspeliottelussa syntyneet seitsemän (6+1) tehopistettä.

Kauden aikana Tolvanen nähtiin KHL:n lisäksi nuorten MM-kisoissa, olympialaisissa ja kevään MM-kisoissa.

Kaikissa ympyröissä Tolvanen oli iso tekijä pienestä koostaan huolimatta.

– Olihan tuo huima kausi Eeliltä. Kaikin puolin meni ihan nappiin. Hän ylitti varmasti kaikki odotukset. KHL-kauden lisäksi tuli vielä olympialaisia ja MM-kisoja sun muita, Kurri kertaa iloisena.

Jokereiden KHL-kauden päättymisen jälkeen Tolvanen teki vielä nopean mutkan Pohjois-Amerikassa. Nashville Predatorsin organisaatiossa Tolvanen ehti pelata uransa kolme ensimmäistä NHL-ottelua.

Ensi kaudella Tolvanen yrittää vakiinnuttaa asemansa Predatorsin NHL-miehistön mukana. Euroopassa häntä tuskin nähdään, ellei eteen tule yllättäviä käänteitä.

19-vuotiaan superlupauksen poistuminen on jo herättänyt yhden ison kysymyksen Jokereiden ympärillä.

Kuka on seuraava Eeli Tolvanen? Kuka nousee esille puskista ja paukuttaa kovaa jälkeä, kun Jokereiden KHL-pelit alkavat syyskuussa?

Todellisuudessa kysymys on turha. Jokerit on mahdottomuuden äärellä.

Ei uusia Eeli Tolvasia ponnahda tuosta noin vain.

– Kaikki ovat kyselleet ja puhuneet siitä, että ”teidän pitää hankkia joku Eelin tyyppinen pelaaja”.

– Olisikin niin helppoa, Kurri naurahtaa.

Jokerit ei ole lähtenyt väkisin vääntäen etsimään uutta sensaatiotarinaa, vaikka seura onkin hankkinut itselleen muun muassa hyvin lupaavan puolustajan Eemeli Räsäsen.

Tolvasen kaltaisia maalitykkejä ja ratkaisijoita ei yksinkertaisesti ole markkinoilla. Varsinkaan hänen ikäisiä ja vielä sellaisia, joilla olisi Suomen kansalaisuus.

– Ei me haaveilla semmoisesta, Kurri kuittaa Tolvasen tarinan kopioinnin.

Jo viime kaudella Kurri puhui siitä, miten nuorten pelaajien kannattaa tulla Jokereihin kehittymään.

– Tämä on hyvä paikka. Hyvä sarja, hyvät puitteet ja hyvä valmennus. Kyllä nuorten pelaajien kannattaa ainakin miettiä tätä.

– Kyllä me mielellään otetaan suomalaisia mukaan, vaikka toki ei kaikkia saada. Monet lähtevät NHL:ään, juniorisarjoihin sun muualle. Ylipäätänsä kilpailu pelaajista on kovaa tällä hetkellä. Sen lisäksi meillä on määrätyt resurssit, joilla meidän pitää toimia. Se pitää tiukalla tämän toiminnan, Kurri perkaa markkinapuolta Jokereiden silmin katsottuna.

Jokereiden ensimmäinen harjoitusottelu on ohjelmassa heti elokuun alussa, kun 2.8. Vantaalla vastaan asettuu Neftehimik Nizhnekamsk.

Runkosarjan Jokerit avaa kotona 3.9. ottelulla Kunlunia vastaan.  

Lue myös:

    Uusimmat