Mainos

Näkökulma: Jokereilla vain yksi keino haastaa KHL:n jättiläiset – Hjallis Harkimo yksinvaltiaaksi ja tasaverotus Suomeen

31:36
Videolla raportit Jokereiden ja Dinamon pudotuspelisarjan viimeisestä ottelusta.

Jokereita voi arvostella pelillisistä yksityiskohdista, mutta vaikka ne olisivat täydellisessä kunnossa, joukkueella ei ole eväitä ylemmäs KHL:ssä. MTV Urheilun Marko Leppänen muistuttaa, että Jokerit lähtee aina takamatkalta venäläisjoukkueita vastaan verotuksen takia. 

Jokerit olisi voinut tehdä ylivoimalla muutaman maalin Moskovan Dinamoa vastaan. Maalivahtipeli olisi voinut olla parempaa ja kärkipelaajat terävämpiä. 

Ja muita jossittelevia lillukanvarsia.

Ne ovat isossa kuvassa pienen pieniä yksityiskohtia, jotka eivät muuta kokonaisuutta mihinkään. Jokerit junnaa nykysysteemillä ikuisesti välitilassa, joka ei johda mihinkään.

Jokerit pelaa ajoittain erittäin viihdyttävää jääkiekkoa viihtyisässä hallissa ja hoitaa esimerkiksi sunnuntain perhepelit erinomaisesti. Kun puhutaan voittamisesta, alkaa mennä käsi päähän.

Jokerit on päässyt viisivuotisen KHL-historiansa aikana joka kerta pudotuspeleihin ja kaksi kertaa konferenssin välieriin, mikä on sinänsä hyvä merkki peruslaadukkaasta toiminnasta. Siitä ylöspäin? Ei asiaa.

Aina voi arvostella Lauri Marjamäen johtajuutta ja peluutustaitoja, mutta vaikka penkin takana seisoisi 42-vuotias Scotty Bowman, Jokerit ei murtautuisi KHL:n finaaleihin.

Syy löytyy asiasta, johon tavallinen hokijanari ei pysty vaikuttamaan.

Jokerit junnaa paikallaan, koska lapsesi saavat käydä koulua ilmaiseksi ja päivähoitokin on kohtuuhintaista. Jokerit ei nouse mihinkään, koska työttömäksi jouduttuasi saat työttömyyskorvausta sen verran, että pysyt hengissä. Jokerit on seuraavanikin vuonna Jokerit, koska katulamput syttyvät syksyllä.

Suomessa on niin sanottu progressiivinen verotus, joka tarkoittaa, että veroprosentti nousee tulojen mukaan. Jokerit maksaa siitä kovan hinnan.

Esimerkiksi tanskalaishyökkääjä Peter Regin ansaitsi vuonna 2014 yhteensä 491 705 euroa, josta hän maksoi veroa 241 037 euroa.

Venäjällä on tasaverotus, 13 prosenttia. Venäjällä Regin olisi maksanut veroja 63 921,65 euroa. Vissi ero.

Jokerit taistelee muovimiekalla tuulimyllyjä vastaan.

Jokerit ei pysty kasaamaan nykysysteemillä joukkuetta, joka pystyisi kilpailemaan palkoissa KHL:n huippujen kanssa. Jostain on tingittävä, pelaajien tasosta tai joukkueen laajuudesta.

Jokerien on pakko satsata siihen, että Helsinki on loistava asuinpaikka perheille. Valmennuksen on oltava priimaa ja kaukaloiden ulkopuolisten asioiden on hoidettava mutkattomasti. Eikä sekään välttämättä riitä.

Jokereissa on tasaisen laadukkaita pelaajia. Mutta jos asian kääntää niin, että kuka Jokereiden pelaajista mahtuisi kärkijoukkueiden ykkösketjuun. Hiljaista on. 

Jokerit joutui päättyneelläkin kaudella maksamaan hintaa kapeasta ringistään loukkaantumissumien aikana. Ihan niin pahaksi tilanne ei sentään ole mennyt kuin viime kaudella, kun hyökkääjä Petteri Wirtanen pelasi pakkina pudotuspeleissä.

Kun Pietarin SKA ja muut kärkijengit tulevat Helsinkiin kuuden ketjun voimin, paikat ovat loppua pukukopista. Jokerit joutuu loukkaantumisaallon iskiessä katselemaan, olisiko Mestiksen Kiekko-Vantaasta saatavissa apua.

SM-liigan jäänviileä suhtautuminen KHL-Jokereihin sinetöi tuskan. On täysin järjetöntä, että KHL-joukkueen farmi on Suomen Mestiksessä. SM-liigan tasosta voi vielä hypätä KHL:ään, Mestiksestä matka on liian pitkä.

Ainoa vaihtoehto on, että Harkimo julistautuu Suomen yksinvaltiaaksi ja määrää maahan 10 prosentin tasaveron. Silloin Jokerit pystyy edes jollain järjellisellä tavalla kilpailemaan.

Paitsi, että Hjallis on luvannut myydä Jokerit. Hän ilmoitti marraskuussa, että uusi suomalaisomistaja julkistetaan pian.  

– Ennen kun joulupukki tulee, te tiedätte, kuka tulee mun tilalle Jokereihin. Muistakaa, että Jokereita ei myydä, jos se ei ole luotettava suomalainen ihminen. Se on varma, Harkimo sanoi Youtube-kanavallaan.

Ehkä Harkimo vaan jätti kertomatta, minkä vuoden joulusta on kyse. Korvatunturilla painetaan jo vuorotta hommia vuoden 2019 joulun eteen.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja