Jokerien maailmanmestarihyökkääjän polvilumpio halkesi lämäristä – lopettaminenkin oli jo lähellä: "Ihan hirveää aikaa"

Jokerien Antti Pihlströmille tapahtui maaliskuussa 2018 loukkaantuminen, jonka ajatteleminen tekee jo kipeää. Hänen polvilumpionsa halkesi KHL-ottelussa TsSKA:ta vastaan. 

Nykykiekkoilijoiden varusteet ovat huipputeknologian tuotteita, mutta tässä tapauksessa polvisuoja ei pystynyt estämään puolustaja Igor Ozhiganovin laukauksen aiheuttamaa tuhoa. Kuti meni kupista läpi, ja peli oli siinä. 

Ja vähän muutkin pelit. Pihlström oli käytännössä peleistä sivussa yhdeksän kuukautta, eikä hän pystynyt harjoittelemaan kuin kevyesti. 

Huolia oli ollut jo aiemminkin. Ranne oli hajonnut joulukuussa Venäjän EHT-turnauksessa, mikä vei mahdollisuuden päästä olympialaisiin. 

Kun Pihlströmin polvi ei osoittanut parantumisen merkkejä puoleen vuoteen, se avattiin uudelleen. 

– Oli pitkä vuosi, Pihlström huokasi Jokerien kauden avaustilaisuudessa. 

Pihlström myöntää, että uran lopettaminenkin oli jo lähellä. 

– Tuntui, ettei mistään tule mitään. 

(Juttu jatkuu kuvan alla)

Kaikki paukut otteluihin

Polvivamma söi varsinkin Pihlströmiä, jonka peli on aina perustunut huikeaan luistelunopeuteen. Kun se vahvuus otettiin pois, laiturin piti miettiä pelaamista entistä tarkemmin. Siitä voi olla hyötyä uran viimeisinä vuosina. 

Pihlström iloitsi, että treenimotivaatio on tullut aivan uudella tavalla takaisin. 

– Viime vuonna kaikki piti ladata siihen, että pystyin jotenkin suorittamaan jäällä. Treenaaminen jään ulkopuolella oli vaikeaa. Ihan hirveää aikaa. 

Viime kaudella Pihlström pelasi 41 ottelua. Hän pystyi taustaan nähden hyvin vauhdissa, mutta ihan kaikkea potentiaaliaan Pihlström ei pystynyt jäälle jättämään. 

– Nyt on hyvä fiilis, kun on ollut pari viime vuotta loukkaantumisia. Saan aloittaa kauden terveenä. 

"Mieli on nuori"

Pihlströmin, 34, voi laskea jo vahvasti Jokereiden konkariosastoon. EVU:n kasvatti on pystynyt tekemään kovan uran raskaassa rikkovan laiturin roolissa.  Parhaiten Pihlström iskeytyi suomalaisten tietoisuuteen, kun hän oli mukana vuoden 2011 maailmanmestarijoukkueessa. 

Puheista tulee läpi aivan uudenlainen rakkaus peliin, mikä voi kantaa vielä monta vuotta eteenpäin. 

Pihlström naurahtaa kysymykselle, että onko hän ottanut jo puheidenpitäjän roolin veteraanipelaajana pukukopissa. Vielä ei ole ollut sen aika. 

– Mieli on kuitenkin nuori. Se auttaa paljon. 

Jokerien päävalmentaja Lauri Marjamäki kertoo alla olevalla videolla Jokerien valmistautumisesta kauteen. 

Lauri Marjamäki innoissaan Jokerien kasvojenkohotuksesta:"Tason pitää silti olla kohdallaan" 15:10





Lue myös:

    Uusimmat