Jokerit osti Suomen näkyvimmän mainospaikan kymmenillä tuhansilla – Jari Kurri vuodattaa seuran uudesta aikakaudesta: "Meitä on sanottu jopa pettureiksi"

Omistajamuutoksia hiljattain kokenut jääkiekon KHL-seura Jokerit on julistanut uuden aikakauden alkua näyttävästi. Jokerien uusi pääomistaja ja seuran hallituksen puheenjohtaja Jari Kurri linjasi ajatuksensa tiistaina Helsingin Sanomien kannessa. 

Kurri mainitsee Suomen suurimman sanomalehden etusivulla Jokerien matkan divarista SM-liigan huipulle ja myöhemmin KHL:ään, jossa seura on pelannut "Euroopan parasta lätkää jo viiden kauden ajan". 

Hän puhuu myös Jokerien synnyttämistä tunteista. 

– Meitä on sanottu suuruudenhulluiksi, jopa pettureiksi. Vihaa tai rakasta, me viemme pilke silmäkulmassa suomalaista jääkiekkokulttuuria eteenpäin, Kurrin allekirjoittamassa tekstissä sanotaan. 

– Nyt edessä on uusi aikakausi ja meillä on kasassa yksi kaikkien aikojen jokerijoukkueista. Tavoitteemme on selkeä: haluamme kaapata himoitun Gagarin Cupin ensi keväänä Helsinkiin. 

Jokerien mainos Helsingin Sanomien kannessa tiistaina. Kuvakaappaus HS:n digilehdestä. Juttu jatkuu kuvan alla.  

jokerit
  

Lehden mediamyynnistä kerrottiin MTV Urheilulle, että etusivun mainospaikka maksaa tiistaisin 54 227 euroa, mihin tulee päälle 24 prosentin arvonlisävero. Yhteissumma on siis reilut 67 000 euroa.  

KHL:ssä rajuja taloudellisia tappioita tehneen Jokerien omistajakuviot ovat puhuttaneet paljon kevään ja kesän aikana. Toukokuussa Kurrin kerrottiin hankkineen Jokerit täysin omistukseensa, mutta uusi käänne tuli kesäkuun puolivälissä, kun Jokerit tiedotti, että Norilsk Nickel Harjavalta Oy on hankkinut 40 prosenttia seuran osakkeista Kurrilta.

Uuden osaomistajan emoyhtiö on Norilski nikel, jonka pääomistaja on venäläinen oligarkki Vladimir Potanin. Hän on hyvä ystävä Jokerien ex-omistajan Gennadi Timtshenkon kanssa. Tästä huolimatta Kurri on painottanut, ettei Jokereissa ole venäläistä rahaa. 

Jokerien KHL-kausi käynnistyy kotiottelulla Avangard Omskia vastaan 3. syyskuuta. 

Lue myös:

    Uusimmat