Jokaisella työpaikalla on kiusaaja, mutta oletko se sinä? Näistä merkeistä tiedät

Valitettavan moni kokee työpaikallaan kiusaamista, joka voi tapahtua myös alitajuisesti – kuin huomaamatta. Daily Mail listasi seitsemän tapaa, jotka ovat kiusaamista.

1. Korostatko heikkouksia, poljetko vahvuuksia?

Sisäinen silmien pyörittely näkyy usein ulos, vaikka itse uskoisi toisin. Huokaisetko ärtymyksestä, kun kollegasi avaa suunsa puhuakseen palaverissa? Uskaltaako kukaan ylipäätään esittää sinulle ideoita, vai oletko aina valmiina kertomaan, mikä ideoissa on vikana?

2. Onko huumorisi on asiatonta?

Loukkaukset ja ”hauskat” lempinimet on naamioitu huumoriksi, josta ei tietenkään saa suuttua – vain tosikot tekevät niin! Kiusaaja nälvii kiusatuilleen ja kutsuu heitä sitten ilonpilaajiksi, jos he eivät nautikaan hänen jutuistaan. Ethän toimi näin?

3. Ärsyttääkö se yksi työkaverisi aina vain?

Jos hermot menevät aina saman ihmiseen, ongelma voi olla hänessä – tai sinussa. Jos huudat tai ärähdät aina samalle ihmiselle, kysy itseltäsi, mikä hänessä ärsyttää.

4. Loppuuko ilo, kun saavut paikalle?

Jos olet viimeinen, joka kutsutaan juhliin ja illanviettoihin, sille voi olla hyvä syy. Nälvitkö, heitätkö herjaa henkilökohtaisista ominaisuuksista? Kukapa haluaisi viettää iltaa kiusaajansa kanssa?

5. Jätätkö huomiotta?

Edellinen kohta kulkee käsi kädessä tämän kohdan kanssa. Oletko sinä se, joka jättää (kenties kohdan numero kolme) työtoverin huomiotta, koska hän ”ansaitsee sen”? Etkö ota tiettyä henkilöä mukaan palaveriin tai illanviettoon, vaikka hän oikeastaan kuuluisi porukkaan? Kysy itseltäsi, miksi.

6. Syytätkö muita henkilökohtaisuuksiin menevillä hyökkäyksillä?

Kun jokin menee pieleen, on helppo syyttää muita ja heidän henkilökohtaisia ominaisuuksiaan ongelmasta. Työpaikalla tärkeää olisi pysyä asiassa ja keskustella asioista, ei ihmisistä.

7. Tehdäänkö asiat sinun tavallasi tai ei ollenkaan?

Jos työpaikallanne ei ole diplomatiaa, sinä olet aina oikeassa, äänessä ja nautit itseäsi myöntelevistä lakeijoista, jokin on pahasti pielessä. Jos kukaan ei koskaan halua apuasi missään asiassa, voiko kyse olla siitä, ettet kuitenkaan anna sitä – tarjoat vain omia, ylivertaisia ideoitasi?


Lue myös:

    Uusimmat