Mainos

Joka viides työssäkäyvä hoitaa lisäksi omaista kotona

Joka viides työssäkäyvä 45-63-vuotias huolehtii omaisestaan tai läheisestään tämän korkean iän tai sairauden takia. Työterveyslaitoksen (TTL) mukaan hoivatyö leipätyön ohessa lisää halua siirtyä eläkkeelle.

Laitoksen vanhemman tutkijan Kaisa Kauppisen mielestä työpaikoilla pitäisi keksiä keinoja, joilla työn ja omaishoivan vaatimuksia voitaisiin sovittaa yhteen nykyistä paremmin. Esimerkiksi työajoissa voitaisiin joustaa.

Työterveyslaitoksen tutkimuksen mukaan useimmat suomalaiset ovat työkykyisiä eläkeiän lähestyessä. Toimihenkilöiden työssäjatkamishalu on viime vuosina lisääntynyt. Työntekijäammateissa ei ole tapahtunut vastaavaa muutosta. Jos työntekijällä on mahdollisuus yksilöllisiin joustoihin työajoissa, todennäköisyys haluta jatkaa työssä 63. ikävuoden jälkeen kasvaa.

Erikoistutkija Merja Perkiö-Mäkelän mukaan työaikajoustojen lisäksi tarvitaan kokonaisvaltaista panostusta työkyvyn ylläpitoon ja työhyvinvointiin, jos työuria halutaan pidentää. Työtehtäviä pitäisi voida muokata niin, että niistä selviää, vaikka olisi selkäkipuinen tai lievästi masentunut.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.