Mainos

Joka neljäs aikeissa käyttää vaalikonetta

Suuri osa vaalikoneita käyttäneistä katsoo, että ne ovat mielekäs tapa tutustua ehdokkaiden näkemyksiin. Vain reilu neljännes uskoo vaalikoneen vaikuttavan omaan ehdokasvalintaan.

Tuoreen tutkimuksen mukaan joka neljäs suomalainen aikoo käyttää vaalikoneita presidenttiehdokkaiden vertailussa. Helsingin Sanomien teettämässä tutkimuksessa vaalikoneita oli käyttänyt kuusi sadasta vastaajasta. Lisäksi 16 prosenttia oli vielä aikeissa hyödyntää koneita.

Vaalikoneiden käytön yleisyys näyttää vaihtelevan eri ikäluokissa. Kaksi viidestä alle 35-vuotiaasta aikoi käyttää tai oli jo käyttänyt vaalikonetta. Vanhemmissa ikäluokissa käyttö oli harvinaisempaa.

Kyselyn mukaan koneita käyttäneistä suuri osa katsoo, että vaalikoneet ovat mielekäs tapa tutustua ehdokkaiden näkemyksiin. Enemmistö kokeilleista pitää niitä tarpeellisena, mutta myös pikemminkin leikkinä kuin vakavana asiana. Vain reilu neljännes vastaajista uskoo, että vaalikoneet vaikuttavat omaan ehdokasvalintaan.

Tutkimusta varten haastateltiin 1401 täysi-ikäistä mannersuomalaista joulukuun joulukuun lopulla. Selvityksen virhemarginaali on suurimmillaan 2,5 prosenttiyksikköä suuntaansa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.