Mainos

Johtajuuskriisi yhä useamman kunnan ongelma

Kuntajohtajat ja luottamushenkilöt ovat ajautuneet törmäyskurssille useissa pikkukunnissa.

Kuntaliiton mukaan johtajuuskriisit ovat seurausta kuntatalouden ongelmista. Vaikeassa taloudellisessa tilanteessa syntipukki on löydettävä hinnalla millä hyvänsä.

Kuntajohtajien asema horjuu läpi Suomen. Viime vuosina irtisanomisprosessi on käynnistynyt kolmessatoista kunnassa. Kuudessa tapauksista johtajalle on maksettu kipurahoina parin vuoden palkka.

Johtajuuskriisiin ajaudutaan helposti pienissä kunnissa. Kuntalain mukaan prosessi käynnistyy, jos neljännes valtuutetuista on irtisanomisen kannalla. Johtajia avustaneen oikeustieteen lisensiaatin mukaan vyöry lähtee usein liikkeelle ilman vahvoja laillisia perusteita.

Kuntaliitossa ollaan huolestuneita myrskynsilmään joutuneiden johtajien jaksamisesta. Prosesseihin on paikka paikoin tullut ajojahdin makua.

- Olen ihan aidosti huolissani heistä ja heidän läheisistään. Hän on sitten sen kaiken julkisuuden ja repostelun keskipisteessä. Hänen läheisensä ja koko perhe on siinä prosessissa mukana. Se on inhimillisesti äärimmäisen raskas prosessi, yksikön päällikkö Kaija Majoinen Suomen Kuntaliiton kuntakehitysosastolta kertoo.

(MTV3)

Katso myös Tuula Malinin juttu aiheesta
(Kymmenen uutiset 17.12.2002)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.