Johnny Deppin ja ex-vaimon riitojen puinti alkoi oikeudessa – brittilehteä kunnianloukkauksesta syyttävä tähti löi pöytään rajut paljastukset heti ensimmäisenä päivänä

Johnny Deppin ja Amber Heardin riitaisaan avioeroon liittyviä likaisia yksityiskohtia puidaan nyt oikeudessa. Näyttelijä haastoi oikeuteen myös brittilehti The Sunin.

Näyttelijä Johnny Deppin, 57, ja tämän ex-vaimon Amber Heardin, 34, oikeudenkäynti on alkanut Britanniassa. Parin avioero on ollut hyvin riitaisa ja molemmat ovat syyttäneet toisiaan väkivaltaisesta käytöksestä.

Depp ja Heard avioituivat vuonna 2015. Heard haki eroa jo seuraavana vuonna ja syytti Deppiä väkivaltaisesta käytöksestä häntä kohtaan. Muun muassa Mirror on uutisoinut Heardin kuvailleen, että Depp muuttui juopoteltuaan hirviöksi häntä kohtaan. Virallisesti riitaisa liitto päättyi vuonna 2017.

Riitaan liittyy myös brittilehti The Sun. Muun muassa The Guardian nimittäin kertoo Deppin haastaneen oikeuteen lehden päätoimittajan, koska häntä kutsuttiin lehdessä vaimon hakkaajaksi Deppin ja Heardin tulehtuneisiin väleihin liittyvän uutisoinnin yhteydessä vuonna 2018. 

Depp syyttää lehteä kunnianloukkauksesta. Heard on puolestaan kutsuttu todistajaksi lehden taholta. 

The Sunia kustantavan NGN:n edustajat sanoivat oikeudessa, että Deppistä lehdessä käytetty luonnehdinta on heidän nähdäkseen totuudenmukainen. Lehti sanoi luottavansa vuosina 2013–2016 tehtyihin syytöksiin perheväkivallasta.

Britanniassa käsitelläänkin parhaillaan juuri lehteä koskevaa kunnianloukkausjuttua. Deppin ex-vaimoaan vastaan nostama kunnianloukkaussyyte puidaan myöhemmin Yhdysvalloissa.

Oikeudessa kuultiin kuitenkin jo ensimmäisenä päivänä karuja paljastuksia parin avioliiton aikaisista tapahtumista ja riidoista.

Depp kutsui Sky Newsin mukaan omassa todistajalausunnossaan ex-vaimoaan laskelmoivaksi ja sosiopaatiksi. Hän syyttää Heardin myös "sepittäneen tarinoita vakavasta väkivallasta".

Muun muassa Pirates of the Caribean -elokuvista tuttu näyttelijä kertoi oikeudessa myös alkoholin ja huumeiden käytöstään. Hän myönsi käyttäneensä vuosien varrella muun muassa marihuanaa, kokaiinia ja LSD:tä.

Depp paljasti myös, että huumeet tulivat hänen elämäänsä, kun hän oli vasta 11-vuotias.

– Ne olivat ainoa tapa turruttaa kipua, jota epävakaat kotiolot aiheuttivat.

Deppin mukaan myös Heard on käyttäytynyt väkivaltaisesti häntä kohtaan. Miehen mukaan Heard oli muun muassa lyönyt häntä kasvoihin lentokoneessa ja heittänyt häntä kohti vodkapulloja.

Oikeudenkäynnin oli määrä alkaa jo maaliskuussa, mutta koronapandemia sotki aikataulua. Guardianin mukaan käsittelyn aikana on tarkoitus kuulla todistajina myös Deppin ex-puolisoja Vanessa Paradisia ja Winona Ryderia.

Viikkoja kestävien oikeudenkäyntien on ennakoitu maksavan miljoonia dollareita.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja