Johnny Cash haudattiin vaimonsa viereen

Sadat sukulaiset ja ystävät kerääntyivät jättämään jäähyväisiä countrymusiikin legendalle Johnny Cashille maanantaina. Hänet siunattiin samassa, Hendersonvillessa sijaitsevassa baptistikirkossa, jossa hänen vaimonsa June Carter Cash siunattiin tämän vuoden toukokuussa. Cash haudataan vaimonsa viereen Herdersonvillen Memory Parkiin.

Surijoiden joukossa oli joitain countrymusiikin menneitä ja nykyisiä tähtiä. Monet lauloivat tilaisuudessa ja omistivat laulunsa Cashille ja hänen vaimolleen. Myös entinen varapresidentti Al Gore, joka oli Cashien elinikäinen ystävä, oli saattamassa Cashia haudan lepoon.

Cash levytti neljä vuosikymmentä kestäneen uransa aikana 1 500 kappaletta.

Hän ylitti tyylilajeja ja tavoitti lukuisia sukupolvia karhealla baritonillaan ja tarinoillaan rautatieläisistä, tehdastyöntekijöistä, syntyperäisistä amerikkalaisista, vangeista ja karjapaimenista. Cash pääsi Country Music Hall of Fameen vuonna 1980 ja Rock and Roll Hall of Fameen vuonna 1992. Hän on Elviksen lisäksi ainoa laulaja, joka on päässyt kumpaankin näistä. Hän jatkoi levyttämistä kuolemaansa saakka.

Cash kuoli perjantaina 71 vuoden iässä diabeteksen aiheuttamiin komplikaatioihin.

Lue myös:

    Uusimmat