Therese Johaug paljasti manttelinperijänsä nimen – suitsuttaa hiihtäjän monipuolisuutta

Therese Johaug voitti jälleen:"Sekunnit olivat puolellani" 0:55

Therese Johaug hiihti eilen viimeisen maailmancupin henkilökohtaisen kilpailunsa koskaan. Norjalainen on hallinnut naisten maastohiihtoa viime vuosina suvereenisti. Kun Johaug jää pois, jää naisten maastohiihdon kärkipaikalle tyhjä aukko.

Johaugilla on arvio siitä, kuka ottaa hallitsijan paikan naisten hiihdossa ensi kaudella.

– Hänellä on kapasiteettia sprintissä ja normaalimatkoilla. Hän on todella vahvoilla Tour de Skillä. On ollut mahtavaa katsoa hänen menestystään tänä talvena, Johaug sanailee Expressenin mukaan.

Johaug puhuu viimeistään olympialaisissa itsensä läpi lyöneestä Jonna Sundlingista. Falunissa Sundling oli Johaugin jälkeen toinen vapaan kymmenellä kilometrillä. Norjalaisen mukaan Sundling on vahvoilla, kun mietitään ensi kauden maailmancupin kärkinimeä.

– Jonna on superkunnossa. Hän on ehdottomasti perijätär, Johaug sanoo.

Johaug voitti Falunissa lauantaina kymmenen kilometrin vapaan väliaikalähdön, mikä jäi hänen viimeiseksi henkilökohtaiseksi kilpailuksseen. Kaiken kaikkiaan Johaug voitti 82 maailmancupin osakilpailua urallaan.

– Juuri nyt on paljon ristiriitaisia tunteita. On todella hieno tunne, kun saa lopettaa huipulla, Johaug summasi tuntojaan.

Muut samaa mieltä

Johaugin lisäksi Sundlingin maannaiset nostavat hänet suosikiksi ensi kaudelle, kun norjalainen jää pois laduilta.

– Jonnaa saadaan jahdata ensi kaudella, Frida Karlsson sanoo.

– Todella vaikuttavaa! Hänen saamansa sprintterin leima otetaan mielestäni häneltä pois, Charlotte Kalla hehkuttaa.

Sundling ei ole kuitenkaan vielä voittaut yhtään maailmancupin kilpailua normaalimatkalla. Kaikki viisi voittoa on tullut tähän mennessä sprintistä. Itse Sundling on todella tyytyväinen omaan kauteensa.

– Olen todella tyytyväinen, viisi kautta viisi, Sundling sanoo


Lue myös:

    Uusimmat