Mainos

Johan Bäckman yritti ostaa radiokanavan – valtioneuvosto puuttui peliin

Valtioneuvosto on päättänyt peruuttaa radiokanava Love FM:n toimiluvan, jos kanava myydään yksityiselle henkilölle. Asiasta tehtiin ennakkopäätös tänään.

Ohjelmistolupa peruutetaan siinä tapauksessa, jos kanavan määräysvalta muuttuu hakemuksessa esitetyllä tavalla, tiedottaa liikenne- ja viestintäministeriö. Love FM Oy on tällä hetkellä Trammell Brady Ford III -nimisen yksityishenkilön omistuksessa oleva yhtiö. Kanavaa oli ostamassa dosenttina tunettu Venäjä-mielinen Johan Bäckman. Hän aikoi viestintäministeriön tiedotteen mukaan ostaa peräti 95 prosenttia Love FM Oy:n osakkeista.

Valtioneuvosto päätti puuttua peliin, koska viestintäministeriön tiedotteen mukaan ohjelmistotoimilupaa ei saa siirtää muulle kuin samaan konserniin kuuluvalle yritykselle.

– Toimiluvan peruuttaminen on viranomaisen harkinnassa ja toimilupa voidaan tietyissä tilanteissa jättää peruuttamatta. Sellainen erityisen painava peruste kuin kansallinen turvallisuus ja sen ilmeinen vaarantuminen tulee ottaa huomioon, kun käytetään toimiluvan peruuttamista koskevaa harkintavaltaa, perustellaan tiedotteessa.

Luvan peruuttamista pyysi erityisesti Suojelupoliisi omassa lausunnossaan.

– Suojelupoliisi on liikenne- ja viestintäministeriön siltä pyytämässä lausunnossa päätynyt siihen, että Love FM:n ohjelmistoluvan peruuttamatta jättäminen ilmeisellä tavalla vaarantaa kansallista turvallisuutta, ministeriö kertoo.

Radiokanavalla on toimilupa vuoden 2019 loppuun asti ja se kuuluu Nokialla Pirkanmaalla.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.