Joel Pohjanpalon nimi raikasi Venezian pukukopissa – suomalaistähti sai pukea nousujuhlissa erityisen asusteen: "Tähän liittyy suuria tunteita"

Suomen maajoukkuetähti Joel Pohjanpalo asetettiin valokeilaan, kun hänen ja Jesse Jorosen edustama Venezia sinetöi nousunsa Italian pääsarjatasolle Serie A:han sunnuntaina.

Pohjanpalo, 29, oli joukkueensa tärkeimpiä pelaajia nousutavoitteen saavuttamisessa. Hän muun muassa voitti Serie B:n maalikuninkuuden 22 täysosumallaan.

Samalla Pohjanpalo pelasi tiensä venetsialaisten sydämiin. Hän sai ratkaisuottelun jälkeen kannattajilta koristeelliseen hatun, nimittäin Venetsian dogen symbolisen päähineen. Doget olivat italialaisten kaupunkivaltioiden vaaleilla valittuja valtionpäämiehiä.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

Venetsian pukukopissa Pohjanpalon ylistys jatkui. Joukkuetoverit lauloivat kovaan ääneen kapteeninsa nimeä tämän hymyillessä nöyrästi vieressä. Lopulta myös suomalainen liittyi mukaan.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

– Tähän (nousuun) liittyy suuria tunteita, Pohjanpalo kommentoi italialaismedialle ottelun jälkeen.

– On ollut kauniita päiviä, mutta myös hyvin rumia päiviä. Nyt juhlimme, enkä malta odottaa, että pääsen pelaamaan Serie A:ssa.

Tavoitteena säilyminen

Pohjanpalo siirtyi Italiaan kesällä 2022 Bayer Leverkusenista. Maalitykki on tyytyväinen siihen, miten Venezian projekti on edennyt.

– Kaksi vuotta sitten tullessani etsin kunnianhimoista seuraa. Viime vuonna olimme lähellä nousua, ja tänä vuonna taas runkosarjassa, suomalaishyökkääjä lisäsi.

Ensi kaudesta voi kuitenkin odottaa haastavaa. Tavoite Serie A -kentille on selkeä.

– Meidän on nostettava tasoamme. Siellä on vahvemmat puolustajat ja maalinteko on vaikeampaa. Tavoitteena on, että säilymme sarjassa ja onnistun tekemään muutaman maalin itsekin.

Lue myös:

    Uusimmat