Joel Harkimo loikkaa kokoomuksesta Liike Nytiin ja on ehdolla eduskuntaan – Kieltää isänsä painostaneen: "Tuli sellainen fiilis..."

Hjallis Harkimo kertoo Liike Nyt- liikkeen vaalitavoitteista 1:40
Hjallis Harkimo kertoi Liike Nytin tavoitteista tulevissa eduskuntavaaleissa.

Kokoomuksen kaupunginvaltuutettuna Helsingissä toimiva Joel Harkimo loikkaa Liike Nytiin. Hän kertoo myös olevansa ehdolla eduskuntavaaleissa liikkeen listalta.

Harkimo tiedotti asiasta Facebook-sivullaan.

Liike Nyt syntyi viime vuoden huhtikuussa, kun silloinen kokoomuksen kansanedustaja Harry "Hjallis" Harkimo tiedotti perustaneensa uuden poliittisen liikkeen. Taustalla ovat lisäksi muun muassa mediapersoona Tuomas Enbuske ja entinen SDP:n kansanedustaja ja puoluesihteeri Mikael Jungner.

Isä-poika-keskusteluyhteys yli puoluerajojen

Joel Harkimo kertoo MTV Uutisille, että päätös loikkaamisesta syntyi "isä-poika-keskustelujen" yhteydessä.

Erityistä isällistä painostamista ei Harkimon mukaan keskusteluissa ollut.

– Ollaan keskusteltu toki koko ajan, ollaan vain oltu eri puolueissa. Tuli sellainen fiilis, että tämä on mulle oikea askel ottaa seuraavaksi ja oikea paikka mulle tällä hetkellä.

Kyllästynyt poliittiseen "peliin"

Harkimo kertoo Facebook-päivityksessään pettyneensä politiikassa "pelin pelaamiseen".

– Puolueet miettivät usein liikaa miten ”pelata” peliä ollakseen paremmissa asemissa seuraavissa vaaleissa. Käytännössä tämä tarkoittaa että mietitään ensin puolueen etua ja sen jälkeen vasta kansalaisten yhteistä etua. Vaikeita päätöksiä on tehtävä, vaikka se ei olisi suosittua, Harkimo kirjoittaa.

Mitä oikein tarkoitat pelaamisella?

– Haluan nähdä politiikan sellaisena, että voin vilpittömästi ja aidosti vaikuttaa niihin asioihin kuten parhaaksi näen. Hjallishan on paljon puhunut siitä, että ideologiat ovat tietyllä tavalla vanhanaikaisia. Pitäisi pystyä tekemään paras päätös kaikkien kannalta, ja siihen minä nimenomaan uskon.

Mutta eikö tämä ole poliittisen ideologian häivyttämiseltä? Ainahan se on poliittinen päätös, mistä leikataan ja mihin annetaan lisää.

– Se on totta, mutta siinä on mielestäni koko homman ydin. Jos ajaa yhden ryhmän asiaa, niin silloin keskittyy juuri sen ryhmän asioiden parantamiseen. Silloin jos haluat ajaa kaikkien asiaa, silloin ehkä pystyt tiedostamaan aina se päätös ei ole paras sille yhdelle ryhmälle, mutta se voi olla kaikille muille paras päätös.

Harkimo jatkaa, että "kokonaiskuvaa" hahmotetaan joukkoistamalla asiantuntemusta, eli kansalaisia käytetään asiantuntijoina poliittisia linjauksia tehdessä.

Liike Nyt aikoo kerätä mielipiteitä ja kantoja muun muassa netin keskustelualustan ja asiantuntijatapaamisten avuilla.

Toivoo keskusteluyhteyden kokoomukseen säilyvän

Harkimo kertoo ilmoittaneensa loikasta Helsingin kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtajalle. Keskustelu sujui Harkimon mukaan hyvässä hengessä.

– Se luonnollisesti tarkoittaa, etten voi jatkaa valtuustoryhmässä. Keskustelimme hyvässä hengessä ja hyvä keskusteluyhteys sinne säilyy, tai ainakin toivon niin. Siellä on mahtavia tyyppejä, jotka ovat jeesanneet minua hirveästi politiikassa ja arvostan tosi monia kokoomuslaisia valtuutettuja siitä duunista, jota he ovat tehneet.

Lue myös:

    Uusimmat