Hjallis Harkimo ei suostu sijoittamaan puolueeksi muuttuvaa Liike Nytiä oikealle eikä vasemmalle: "Pitää tehdä päätöksiä Suomelle, ei poliittisille ideologioille"

Liike Nytistä sittenkin puolue - vieraana Hjallis Harkimo 8:00
Hjallis Harkimo vieraili Huomenta Suomessa.

Poliittisena liikkeenä aloittanut Liike Nyt ilmoitti kesäkuussa päätöksestään pyrkiä puolueeksi. Alun perin liikkeen johtoajatus oli toimia puoluejärjestelmän ulkopuolella.

Liike Nyt sai kasaan puolueen rekisteröintiin vaadittavat 5 000 kannattajakorttia ja toimittaa kortit oikeusministeriöön tänään perjantaina.

– Kortteja saatiin kasaan kaikkiaan noin 5 500, liikkeen puheenjohtaja ja ainoa kansanedustaja Hjallis HarkimoHuomenta Suomessa.

– Puolue ei ole meille se tärkein juttu, vaan ykkösjuttu on se meidän alusta, yhdistys, joka päättää näistä asioista. Puolue perustetaan vain siksi, että voimme olla mukana vaaleissa ja muissa.

Harkimon mukaan päätökset puolueessa tehdään samalla tavalla kuin yhdistyksessä tähän asti.

– Nyt perustetaan puolue, siinä menee kuukausi että se on perustettu, sen jälkeen teemme ohjelman sinne. Kaikki tapahtuu meidän nettisaittimme kautta. Siellä äänestetään, ihmiset saavat kertoa, mitä he haluavat, Harkimo sanoo.

– Haluamme muuttaa politiikkaa niin, että ihmiset saavat olla enemmän mukana.

"Keskustalla nyt ei ole minkäännäköistä linjaa"

Kokoomuksesta edellisellä eduskuntakaudella lähtenyt Harkimo perusti liikkeen yhdessä SDP:n entisen puoluesihteerin Mikael Jungnerin ja viiden muun henkilön kanssa.

Liike Nyt on perustellut puolueeksi ryhtymistä muun muassa sillä, että uusi järjestäytymismuoto toisi liikkeelle enemmän vaikutusmahdollisuuksia.

– Emme asemoi puoluetta mihinkään. Jokainen asia otetaan erikseen ja äänestetään. Vasemmistolla ja kokoomuksella on hyviä (pointteja), mutta ne ideologiat ovat täysin vanhanaikaisia. Ne tulevat kuolemaan pikkuhiljaa, Harkimo toteaa.

– Meidän pitää tehdä päätöksiä Suomelle, ei näille ideologioille.

Harkimon mukaan niin sanottu keskitie olisi tänä päivänä paras linja esimerkiksi talousasioissa.

– Se linja ei ole välttämättä oikea, mitä kokoomus ajaa, eikä se, mitä demarit ajavat, vaan jotain siltä väliltä.

Juontaja Jesse Kamras kuittasi väliin, että olisiko sitten keskustan linja oikea.

– No niillä nyt ei ole minkäännäköistä linjaa tänä päivänä, Harkimo kuittaa hymähtäen.

Puolueen perustamiseen vaaditaan kannattajakorttien lisäksi ote yhdistysrekisteristä, jäljennös puolueen säännöistä ja yleisohjelma.

Katso Hjallis Harkimon haastattelu kokonaisuudessaan artikkelin yläosassa.

Lue myös:

    Uusimmat