Joel Armia on joutunut muuttamaan paljon pelityyliään NHL:ssä – hämmästyi superlupauksen ympärillä pyörivästä huomiosta: ”Olihan se villiä”

Joel Armia joutunut muuttamaan pelityyliään NHL:ssä 4:13
Pääkuvan videolla Joel Armian koko haastattelu!

Viime kausi jätti katkeran maun NHL-seuran Montreal Canadiensin hyökkääjälle Joel Armialle. 

Armia oli huippulupaava ja taitava pelaaja, kun hän nousi Porin Ässien liigamiehistöön kaudella 2010-2011. Kauden päätteeksi Buffalo Sabres varasi hänet varaustilaisuuden ensimmäisellä kierroksella, varausvuorolla 16.

NHL-otteluita ei kuitenkaan kertynyt Sabresissa kuin yksi. Läpimurto NHL-tasolle tapahtui lopulta Winnipeg Jetsissä, josta hän siirtyi viime kaudeksi Canadiensiin.

Armia kertoo MTV Urheilulle, että on joutunut muuttamaan pelityyliään SM-liigavuosista.

– Kyllä sitä on joutunut aika paljon muuttamaan. Ensinnäkin olen saanut mahdollisuuden pelata NHL:ssä, mutta nyt yritän muuttaa sitä (pelityyliä) takaisin siihen tuloksentekevään pelaajaan, mitä aikoinaan olin.

Millä tavalla erityisesti Armia on muuttunut? Kysymyksen kuullessaan Armia pitää pienen miettimishetken.

– Mikäköhän se mahtaisi olla… En tiedä, olen ehkä vähän kokonaisvaltaisempi kuin ennen.

Armia muutti tälle kesälle hieman kesäharjoitteluaan ja aloitti jääharjoittelun aikaisemmin kuin aiempina kesinä.

Hän on huomannut muutenkin muutoksen jääkiekkoilijoiden kesäharjoittelussa. Jääkiekkoilijat aloittavat jääharjoittelun joka vuosi aiemmin.

– Uskon, että se menee enemmän ja enemmän siihen. On vähän lajinomaisempaa (harjoittelua), eikä ole enää pelkkää punttia ja lenkkejä koko kesä, Armia kuvailee.

Eroa löytyy kuitenkin pohjoisamerikkalaisiin pelaajiin. He menevät vielä aikaisemmin jäälle harjoittelemaan.

– Mielestäni he eivät ota siitä (jääkiekosta) hirveää taukoa, innokkaimmat ovat varmaan kuukauden pois jäältä ja taas menevät, Armia kertoo. 

Toinen Ässien kasvatti, Jesperi Kotkaniemi, hurmasi viime kaudella Montrealissa. Nuoren huippulupauksen ympärillä olikin läpi kauden jatkuva mediakiinnostus.

Armia huomasi saman viime kaudella.

– Onhan se aika villiä. Joka päivä jotain mediaa pyörii aina hänen ympärillään, Armia hämmästelee.

Katso pääkuvan videolta, minkälainen joukkue Montrealilla on ensi kaudella ja minkälainen golf-pelaaja Armia mielestään on!

 

Lue myös:

    Uusimmat