Joe Biden otti vahvasti kantaa Navalnyin myrkyttämiseen – älähti Vladimir Putinille: "En ole kuten edeltäjäni – emme epäröi puolustaa kansaamme"

0:56
Presidentti Joe Biden tiukkana Vladimir Putinille – Yhdysvallat ei katso enää sivusta Venäjän aggressiivisia toimia: "Ne päivät ovat ohi"

Yhdysvaltain presidentti piti myöhään eilen ulkopolitiikan linjapuheen, jossa hän otti tiukasti ja yksiselitteisesti kantaa myös globaaleihin puheenaiheisiin ja tapahtumiin. 

Yhdysvaltain presidentti Joe Biden korosti puheessaan, ettei ole kuten edeltäjänsä, Donald Trump

Presidentti ”teki selväksi Vladimir Putinille”, että Yhdysvallat ei aio enää katsoa vierestä, kun Venäjä sekaantuu Yhdysvaltain sisäpolitiikkaan tai rikkoo ihmisoikeuksia omassa maassaan. 

Katso yllä olevalta videolta presidentti Joe Bidenin puhe, jossa hän kritisoi Venäjän ”aggressiiviset toimet”.

Joe Biden tuomitsee Navalnyin ja mielenosoittajien pidätykset

Presidentti otti kantaa myös venäläisen oppositiopoliitikon, Aleksei Navalnyin, myrkyttämiseen. Hän antaa ymmärtää, että myrkytyksen taustalla on poliittiset syyt. 

– Venäjän pyrkimykset tukahduttaa sananvapautta ja rauhanomaisia kokoontumisia ovat meille ja kansainväliselle yhteisölle erittäin iso huolenaihe.

Presidentti Biden otti kantaa myös Myanmarin sotilasvallankaappaukseen. Voit lukea presidentin ajatuksista enemmän täältä

1:08
Oppositiopoliitikko Aleksei Navalnyi tuomittiin tiistaina ehdottomaan vankeuteen Venäjällä – katso videolta, mitä se tarkoittaa

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja