Jättisiirto ravistelee NBA:ta: kohutähti vaihtaa seuraa – kaupattu pelaaja luki uutisesta mediasta: "Pitää pakata laukut"

NBA-koripalloliigan tähtipelaajiin lukeutuva takamies Kyrie Irving vaihtaa seuraa, kertoivat eri mediat Yhdysvalloissa.

Yli 27 pisteen keskiarvolla tällä kaudella Brooklyn Netsin riveissä pelannut Irving siirtyy Dallas Mavericksiin, ja muun muassa ESPN:n lähteiden mukaan Nets saa vaihdossa Spencer Dinwiddien, Dorian Finney-Smithin ja kolme varausvuoroa tulevien vuosien NBA-draftiin.

Irvingiä on huhuiltu viime aikoina muun muassa Phoenix Sunsiin, Los Angeles Lakersiin ja Los Angeles Clippersiin sen jälkeen kun hän vaati siirtoa ennen torstaina umpeutuvan siirtojen takarajaa. Irvingin on kerrottu vaatineen siirtoa, koska hän ei hyväksynyt Netsin tarjoamaa jatkosopimusta.

Irvingin neljä kautta Brooklynissä ovat olleet kohujen värittämät. Viime kaudella hän oli sivussa kymmenistä peleistä kieltäydyttyään koronarokotteesta, ja tällä kaudella hänet hyllytettiin kahdeksasta ottelusta hänen jaettuaan Twitterissä linkin antisemitistiseksi luonnehdittuun elokuvaan.

Kaupassa Irvingin hankkinut Dallas Mavericks kohtaa ensi yönä Lauri Markkasen edustaman Utah Jazzin. Vielä ei ole tiedossa, pelaako takamies jo Utahia vastaan. Kantapäänsä loukannut Dallasin supertähti Luka Doncic on sen sijaan varmuudella sivussa ottelusta.

NBA-toimittaja Marc Steinin mukaan Doncicilta oli kysytty mielipidettä Irvingin mahdollisesta saapumisesta ennen kuin Mavericks teki liikkeensä.

Toiseen suntaan liikkunut Spencer Dinwiddie antoi Twitterissä ymmärtää, että oli lukenut siirrostaan The Athleticin toimittajan Shams Charanian uutisoitua asiasta.

– Kun Shams Charania sanoo niin, on aika pakata laukut, Dinwiddie kirjoitti.

Dinwiddie kertoi myös poikansa Elijahin hyväksyvästä kannasta "kotiinpaluuseen". Poika on syntynyt vuonna 2018, jolloin Dinwiddie pelasi niin ikään Brooklyn Netsissä.

Irving puolestaan "kommentoi" siirtoaan Dallasiin parilla emojilla.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja