NBA-tähti mellasti uskomattoman pistesaldon – häkeltyi itsekin tempustaan: "En tiedä, kuinka paljon saan nukuttua"

Cleveland Cavaliersin takamies Donovan Mitchell nousi harvalukuiseen joukkoon ottelussa Chicago Bullsia vastaan tiistain vastaisena yönä Suomen aikaa. Viime kesänä seuraan siirtynyt Mitchell heitti ottelussa 71 pistettä. Hänestä tuli vasta seitsemäs NBA-pelaaja, joka on tehnyt 70 pistettä tai enemmän yhdessä ottelussa.

Cavaliers nousi ottelussa jatkoajalle ja voittoon oltuaan ottelun puolivälissä tappiolla pistein 65–47. Cavaliersin voitto kirjattiin lopulta pistein 145–134. Mitchell pelasi ottelun toisen puolikkaan kokonaan ja heitti 24 minuutissa 42 pistettä. Jatkoajalla yhdysvaltalaisen sarakkeeseen lisättiin vielä 13 pistettä.

Ennen Mitchelliä 70 pisteeseen yhdessä ottelussa olivat pystyneet vain Wilt Chamberlain, Kobe Bryant, David Thompson, David Robinson, Elgin Taylor ja Devin Booker.

Ottelun jälkeen Mitchellin oli vaikea löytää sanoja kuvailemaan tekoaan.

– Ei vain se, että tein se, vaan myös se, miten kaikki tapahtui, miten nousimme voittoon. Tämä on hullua, Mitchell sanoi ihastellen, millaiseen legendajoukkoon onnistui nousemaan.

– Olen aina uskonut, että voin olla tämän sarjan parhaita pelaajia. Tämä on huima saavutus, mutta töitä täytyy jatkaa. Kaikki he ovat voittaneet jotain korkeimmalla tasolla, ja se on minunkin tavoitteeni. Mutta ennätyksen jakaminen heidän kanssaan on huikeaa.

Historiallinen temppu ei ollut vielä heti ottelun jälkeen kunnolla painunut tajuntaan.

– Varmaan tämän alkaa ymmärtää huomenna. En tiedä, kuinka paljon saan nukuttua ensi yönä.

Yhden ottelun NBA-piste-ennätykseen Mitchellillä on kuitenkin vielä matkaa. Philadelphia Warriorsia edustanut Chamberlain tykitti 2. maaliskuuta vuonna 1962 täydet 100 pistettä New York Knicksiä vastaan. Chamberlain ylitti 70 pisteen rajapyykin urallaan kaikkiaan kuusi kertaa.

Mitchell, 26, siirtyi Cavaliersiin viime kesänä pelaajakaupassa, jossa Lauri Markkanen siirtyi toiseen suuntaan Utah Jazziin.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja